INFORMATIEBIJEENKOMST UITKIJKPUNT HULS(VELD)

Simpelveld wil aaneengesloten wandel- en fietsroutes creëren, met als doel een aantrekkelijk toeristisch product in de markt te zetten. Er zijn drie startlocaties (toegangspoorten) voorzien met een mogelijke combinatie van goede parkeervoorzieningen, een natuurtransferium (uitgifte wandelkaarten en fietsverhuur) en eventueel kleinschalige horeca. Wethouder Hub Hodinius: “Het overgrote deel van de toeristen komt naar Zuid-Limburg om te wandelen en te fietsen. Dat zijn nog steeds de hoofdactiviteiten. Maar mensen willen tijdens hun wandeling ook iets beleven. Waar kan dat beter dan bovenop de Huls?”

Dat wordt namelijk een van de beoogde startlocaties. De top van de heuvel biedt een uniek uitzicht over de hele regio. Bij helder weer zie je de uitlopers van de Eifel en de Ardennen. Het is een van de mooiste panorama’s van heel Limburg. Toeristisch gezien is dit een markant punt dat verder ontwikkeld kan worden tot een uitkijkpunt, dat past in de landelijke omgeving. Een plek waar jong en oud, bewoners en bezoekers kunnen genieten van het uitzicht. Kinderen kunnen spelen en spelenderwijs leren van natuur en cultuurhistorie. Het voornemen is om deze plek met van oudsher in deze streek voorkomende bouwmaterialen, zoals o.a. mergel, opnieuw in te richten, met ruime aandacht voor de lokale natuur (flora en fauna) en de plaatselijke cultuurhistorie (Prehistorie en Gallo-Romeins verleden).

Voor deze unieke locatie is een landschapsplan opgesteld dat een eerste beeld schetst van hoe de omgeving eruit kan gaan zien. Wethouder Hub Hodinius nodigt iedereen van harte uit om kennis te nemen van het landschapsplan dat op dinsdag 12 februari wordt gepresenteerd.

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: partijcentrum Oud-Zumpelveld (Irmstraat 23 in Simpelveld)

U bent van harte welkom!
U kunt zich aanmelden bij mevrouw Riet Bartholomé, via e-mail: r.bartholome@simpelveld.nl of per telefoon: 045 – 544 83 77.

Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie