Rood Groen LVC ’01 wint van Sv Geuldal in laatste wedstrijd voor carnaval

Sv Geuldal – Rood Groen LVC ’01  0-2

We willen dit verslag beginnen om Rood Groen (jeugdspeler) Max Custers veel sterkte te wensen bij het herstel van zijn ( scheen) been breuk die hij vorige week opliep in de wedstrijd tegen Abdissenbosch.

Vandaag stond een bezoek aan het, na de winterstop, zeer sterk spelende sv Geuldal op het programma. Zoals bijna alle wedstrijden in deze klasse was het voorspellen van de uitslag van deze wedstijd dus een lastige klus. In de eerste helft had Rood Groen het iets betere veldspel maar had sv Geuldal de iets betere kansen. Er werd echter niet gescoord en daarom werd er, uiteraard, met 0-0 gerust. Rood Groen zou in de 2e helft een tandje moeten bijzetten om in Schin op Geul de drie punten mee te nemen. Gelukkig gebeurde dat ook, Rood Groen werd sterker en kreeg betere kansen.

Een goed genomen vrije trap werd in de 52ste door Yannick Frijns, met een mooie boog over de keeper van Geuldal heen gekopt en daarmee scoorde hij de 0-1. Daarna ging Geuldal nog opportunistischer spelen en ging de wedstrijd op en neer. In de 60ste minuut moest een verdediger van Geuldal aan de noodrem trekken ( shirtje) om Yannick Frijns af te stoppen. Hier krijg hij zijn 2e gele kaart voor dus Geuldal moest met 10 man verder. Het duurde nog een minuut of tien toen Nigel Bougard aan zijn verdedigers ontsnapte, alleen op de keeper afging, deze omspeelde en de bevrijdende 0-2 binnen schoot. Karakter kun je de ploeg van Geuldal niet ontzeggen. Ze bleven het proberen, kwamen af en toen gevaarlijk door maar grote kansen kregen ze niet. Toen in de laatste vijf minuten zowel Rood Groen als Geuldal elk een 100% kans miste was dat een teken dat het bij beide ploegen wel op was. De scheidsrechter blies even later met een 0-2 stand dan ook af. Komende weekend heeft iedereen vrij wegens carnaval.

Op 10 maart gaan we op bezoek bij het altijd erg lastige WDZ in Bocholtz. Een wedstrijd die voor beide ploegen, gezien de stand, in de 2e periode van groot belang is.

Het video verslag: Door Roland Delden/Rood Groen LVC’01