Schaesberg schiet weinig op met een gelijkspel tegen Venlosche Boys

Schaesberg wist wat het te doen stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Venlosche Boys, moesten er 3 punten worden behaald. De eerste 15 minuten van de wedstrijd zijn echter in het voordeel van Venlosche Boys, Schaesberg lijkt nerveus en is slordig. Binnen 10 minuten komt het via een onterecht gegeven hoekschop, op een 1-0 achterstand.

Schaesberg lijkt daarna alle schroom van zich af te gooien en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het initiatief wordt overgenomen en het is Brian Stevens die de rebound binnenschiet, 1-1. Als Timo Regtop vervolgens door komt aan de rechterkant, komt Bryan Schachschneiders één teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Even later wordt Bryan zijn kopbal over het doel getikt en ondanks het overwicht voor rust, blijft het helaas 1-1. Het vertoonde spel geeft wel vertrouwen voor de tweede helft.

Helaas verliezen we de tweede helft het initiatief, Venlonsche Boys lijkt er meer energie tegen aan te gooien en in de 55e en 58e minuut komen we tot twee keer toe goed weg. Hierdoor blijven we in de wedstrijd, maar blijven we in balbezit veel verkeerde keuzes maken. Venlosche Boys blijft aandringen, zonder echt gevaarlijk te worden. Kansen om te counteren lagen er en met nog 5 minuten te spelen lijken we de overwinning alsnog mee naar Landgraaf te nemen. Ryan Bessems stormt als centrale verdediger op, hij bereikt de volledig vrijstaande Jordi Baur. Jordi snelt naar de keeper toe, maar hij vergeet het overzicht en de rust te behouden.

Hierdoor blijft de wedstrijd steken op 1-1 en schieten beide ploegen daar niet veel mee op. Na de carnaval speelt Schaesberg de uitwedstrijd tegen Veritas. Eén ding is duidelijk geworden na vandaag, we zullen dit seizoen alleen nog maar finales gaan spelen, om directe handhaving te bewerkstelligen.