Zondag was het eindelijk zover, het team van Josh Vanderlyde en Ger Gouw, koploper in 2G mocht aantreden tegen nummer 2 R.K.S.V. De Ster uit Stein. Onder fanatiek en soms zelfs theatraal geschreeuw golfde het spel mooi op en neer. Met een kleine voetnoot dat BSV Limburgia tot in de 16 kwam en R.K.S.V. De Ster slechts tot aan de 16 kwam.

In de eerste 20min kwam Olaf Mazier al 2x meteen in scoringspositie in de 5 , ware het niet dat keeper Ruud Schuman goed redde.  R.K.S.V. De Ster was met 2 afstandsschoten niet echt gevaarlijk, keeper Randy van Haren kon de ballen zonder acrobatiek uit de lucht plukken.  De eerste helft werd afgesloten met een volley van Ilias Chakour die helaas net naast ging.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk weinig, liefhebbers van ‘de stervende zwaan’ werden in het warme zonnetje getrakteerd op een eigen interpretatie, waar op andere plekken spelers omgeploegd werden alsof de boer op zijn John Deere reed. Swen Cornelissen vraagt zich nog steeds af welke dag het vandaag is, en waar die vrachtwagen ineens vandaan kwam!

Het was eigenlijk allemaal entertainend voorprogramma totdat BSV Limburgia zou gaan scoren. Iedereen voelde het doelpunt in de lucht hangen, al zullen sommigen hoop hebben gehad op een stunt.

Uiteindelijk was het Oussama Lazam die heel het complex liet juichen en koelbloedig, de mooie voorzet van Imad Tini, buitenkant rechts over de keeper lobte. (Video)

In vuur en vlam gezet door deze treffer speelde BSV Limburgia de spanning van zich af en liep over R.K.S.V. De Ster heen in het laatste kwartier.
Ofja, Imad Tini deed dat eigelijk letterlijk namens zijn team. Zodoende werd de rushende linksback pas in de 16 gestopt. Daarop volgde een penalty voor BSV Limburgia en rood betekende dat R.K.S.V. De Ster helaas met 10 man verder moest.
Olaf Mazier schoot beheerst binnen en de wedstrijd was toen eigenlijk gespeeld.

R.K.S.V. De Ster speelde zeker geen slechte wedstrijd maar kwam helaas (aanvallend) te kort om Marcel Velraeds, Tj Chuks en Randy van Haren het echt moeilijk te maken.  Een voorsprong van 10 punten is dan nu een feit. Met nog 9 wedstrijden te gaan en 27 punten te vergeven, zit BSV Limburgia op een troon voor het kampioenschap en zoals Marcel Velraeds zou zeggen:
‘Een goeie die mij nog daarvan af weet te stoten.

10 maart ontvangen we thuis RKVV Haelen!
Tot dan wens ik u een fijne carnaval en alaaf!

Beelden/tekst eigendom Rob van den Oever

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie