Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor Kerkradenaar

Kerkradenaar Remy Theunisse ontving deze week uit handen van burgemeester Jos Som een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds voor zijn heldhaftig optreden in juni 2018.
Met gevaar voor eigen leven redde hij zijn buurvrouw. Zij werd door een hond aangevallen en ernstig verwond.

 

“Remy Theunisse heeft een heldendaad verricht. Zelf raakte hij hierbij ook zwaargewond. De Carnegie-onderscheiding is een eerbetoon en waardering voor Remy Theunisse”, aldus burgemeester Jos Som.

Zilveren draagmedaille
De heer Michael Reijnders van de regionale politie (wijkagent) heeft bij het bestuur van de Stichting Carnegie Heldenfonds een aanvraag ingediend voor toekenning van een onderscheiding aan de heer Remy Theunisse.
Het bestuur van de stichting heeft besloten om deze uiting van burgermoed te waarderen met een toekenning van de zilveren draagmedaille en het loffelijk getuigschrift.

Carnegie Heldenfonds
De stichting Carnegie Heldenfonds verleent onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven een ander hebben gered of een poging daartoe hebben gedaan. Ook personen die met gevaar voor eigen lijf voor andere mensen in de bres springen, kunnen onderscheiden worden.

Foto Gemeente kerkrade

Geef een reactie