Topper op Sportpark Neerhagerbos in Bocholtz

 

Wordt de titelstrijd in de vierde klasse B van het amateurvoetbal in een definitieve plooi gelegd? Die vraag kun je jezelf stellen voorafgaande aan de competitietopper komende zondag tussen WDZ en KVC Oranje op Sportpark Neerhagerbos in Bocholtz.

De nummers twee en één op de ranglijst treffen elkaar namelijk in een onderlinge confrontatie, met als uitgangspunt dat koploper KVC Oranje 12 verliespunten minder heeft dan thuisclub en directe achtervolger WDZ. Wil WDZ, getraind door voormalig KVC-oefenmeester Rene Kupper nog ingrijpen in de titelstrijd, dan zal er gewonnen moeten worden. KVC Oranje, van trainer Paul van Putten, voorheen aan het roer bij WDZ, weet dat uiteraard ook en zal de huidige voorsprong willen handhaven of, beter nog, uitbreiden.

Een tussendoortje, gezien van buiten Bocholtz: het voetbal in het dorp, deel uitmakend van Simpelveld, floreert momenteel. En niet een klein beetje. Want niet alleen WDZ doet mee om promotie,ook naaste buur Sportclub’25 is in een soortgelijke race verwikkeld. Dat laatste overigens wel twee treetjes hoger, iets dat men bij WDZ wellicht niet zo graag zal horen. Maar goed, dat ware andersom waarschijnlijk niet anders geweest. In ieder geval gaat het met dus zowel WDZ als Sportclub’25 op dit moment in sportief opzicht uitstekende da zal men willen volhouden.

Terug naar de wedstrijd tussen WDZ en KVC Oranje dan weer. René Kupper was afgelopen zondag aandachtig toeschouwer bij de confrontatie tussen KVC Oranje en Eikenderveld (2-0). De trainer van wit-zwarten van WDZ zal hebben geanalyseerd waar voor zijn ploeg zondag mogelijkheden liggen om oranje-wit pijn te doen. Paul van Putten aan de andere kant pleegt zijn huiswerk normaliter, net als Kupper, aardig op orde te hebben en kent de mannen van WDZ bovendien van haver tot gort, ook al gezien zijn verleden als oefenmeester bij die club. Hieruit valt te concluderen dat verrassingen over en weer nagenoeg uitgesloten zullen zijn. Maar wie weet, hebben de ervaren oefenmeester een tactisch snufje achter de hand.

Als we terugkijken naar de wedstrijd in Bleijerheide, nog niet zo lang geleden, op 20 januari van dit kalenderjaar, dan herinneren we ons dat KVC Oranje die wedstrijd won, met 2-1. Ook weten we nog dat die overwinning met het nodige fortuin tot stand kwam. Doelman Tom Koekelkoren van WDZ kende destijds een zwarte zondag, aan de andere kant onderscheidde Lars van der Weide zich onder meer door een pingel van Jeroen Hünen te keren. Koekelkoren en Hünen zullen, dus net als hun ploeggenoten, uit zijn op sportieve revanche om daarmee ook de spanning in de titelrace wat nieuw leven in te blazen.

Vorig seizoen werd het bij WDZ tegen KVC Oranje 1-1. Men kan zeggen dat KVC Oranje toen verzuimde de wedstrijd in de eerste helft in het slot te gooien. Het bleef bij de rust bij 0-1 door een doelpunt van Ritch Vienerius. In het tweede bedrijf kende scheidsrechter Ron Bemelmans een terechte pingel toe aan WDZ. Jeroen Hünen stond destijds wel op scherp en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Spanning lijkt in ieder geval verzekerd bij deze topper, met grote sportieve belangen. Omdat we ook te maken hebben met twee ploegen die beschikken over het nodige voetballend vermogen, mag worden verwacht dat het publiek een leuke pot zal worden voorgeschoteld. Reden genoeg dus om een bezoek te brengen aan Sportpark Neerhagerbos in Bochotz(erheide), komende zondag om half drie. WDZ en KVC Oranje kunnen sportieve steun van hun eigen aanhang natuurlijk altijd gebruiken en heten u graag welkom.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie