Verplaatsbare flitspaal naar A76 bij Nuth

Snelheidsovertredingen vanaf 25 maart bekeurd

 

Bij de werkzaamheden aan de A76 bij Nuth staat vanaf 25 maart een verplaatsbare flitspaal. Het terugdringen van overtredingen bij wegwerkzaamheden is een belangrijk aandachtspunt van het Openbaar Ministerie. Hiermee willen we wegwerkers en weggebruikers beter beschermen.

 

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Bij werkzaamheden is het voor de wegwerkers en andere weggebruikers gevaarlijk als er te hard wordt gereden. Dit is een belangrijk aandachtspunt van het OM en de wegbeheerders. Het OM test daarom met nieuwe handhavingsmiddelen om te kijken of ze technisch goed werken, makkelijk te verplaatsen zijn én of ze van invloed zijn op het rijgedrag.

De verplaatsbare flitspaal is één van deze middelen. De flitspaal staat tot 19 april bij hectometerpaal 10.9, op de linkerbaan richting de A2. De flitspaal controleert vier weken lang op overtredingen van de maximumsnelheid. Overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB en bekeurd. De controle wordt vooraf langs de weg aangegeven.

Archieffoto®Parkstad Actueel/Jesse Carreno

Geef een reactie