RKHBS dames opnieuw halve finalist na spectaculaire zege in Weert

 

 

Op een mooie dinsdagavond had de KNVB de kwartfinales van de beker gepland en als je dan een uitduel loot in Weert, dan is het goed plannen qua voorbereiding. Vroeg eten, op tijd vertrekken, wellicht een powernap voor de grens; het hoort er allemaal bij.

 

 

RKHBS had eerder als Keer, SCM, Geusselt Sport en Geleen-Zuid uitgeschakeld en was nu gekoppeld aan de virtuele koploper in de 6e klasse – 3; SV Laar uit Weert. Een team dat de laatste weken de spectaculaire wedstrijden aan elkaar rijgt; zeges van 5-4 en 4-3, en twee dagen eerder nog een 2-2 gelijkspel; gaf al aan dat hun sterkte in de voorhoede ligt en hun eventuele zwakte in de defensie. Dan komt RKHBS op bezoek met de beste defensie van hun klasse en voorin de zeer makkelijk scorende Mandy. Met deze ingrediënten was een doelpuntloos gelijkspel net zo onwaarschijnlijk als sneeuw in de Sahara.

Bij de bezoekers moest vandaag enorm gepuzzeld worden qua opstelling want vaste kracht Uschi ontbrak, waardoor alleskunner Danielle de defensie kwam versterken; Sanne werd “chef middenveld” en hierdoor werd Nathalie zomaar rechtsbuiten; Sharon begon op de linkshalf positie. Kortom een compleet verbouwd team maar wel een team waar heel veel voetbal inzat. Het begin olv de uitstekende scheidsrechter de heer Haex was dan ook duidelijk voor RKHBS met vloeiende aanvallen maar na 5 minuten balbezit lag de bal er bij de eerste de beste keer dat SV Laar over de middellijn kwam er juist bij RKHBS in; Sammiejj twijfelde met ingrijpen waardoor de rechtsbuiten plotseling vrij spel had en de bal langs Imke in de lange hoek kon schuiven.

 

De sterkte van de voorhoede was hiermee al snel bewezen maar de andere stelling werd amper een minuut al bewaarheid; Mandy mocht op rechts doorgaan en haar harde schuiver was de keepster te machtig. Suus Derwall had een minuut later al de voorsprong op haar linkerpantoffel maar via de keepster verdween de bal op de kruising; wat een begin van deze topper. SV Laar werd nu goed vastgezet op eigen helft want de as van de bezoeksters met Deniece, Sanne, Nancy en Mandy draaide als een tierelier, terwijl Nathalie als herboren op de rechtervleugel dartelde.

Op het kwartier bewees Mandy niet alleen heel makkelijk te kunnen scoren maar ook heel hard voor het team te willen werken; ze blokte tot viermaal een poging tot uitverdedigen waarna ze zelf de bal in de rechterhoek kon schieten; 1-2. Dit was voor SV Laar het sein om in het veld het e.e.a. te gaan omzetten waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam en hun gevaarlijke countervoetbal nu plotseling ook effectief werd.Toch was het nog bijna 1-3 geworden toen Danielle een afgeslagen corner na 25 minuten vanaf dertig meter in eens op haar maatje 38 nam en de bal rakelings langs de kruising vloog.

SV Laar stelde daar een nog grotere kans tegenover maar de inzet van een van de spitsen spatte keihard uiteen op de kruising buiten het bereik van Imke. Het spel golfde nu op en neer en was een kwartfinale meer dan waardig. Even later nog meer malheur bij de bezoeksters toen Sammiejj geblesseerd moest uitvallen; hiermee kwam het aantal afwezige basisspeelsters nu op vijf maar de spirit in het team was deze avond zo groot dat Cynthia haar positie zonder problemen ging overnemen en Nicolien de rechtshalf ging bekleden; een grotere potpourri heeft het team nog nooit gezien. Twee minuten na de wissel viel dan ook nog heel ongelukkig de gelijkmaker toen Danielle een harde voorzet per ongeluk in eigen doel liep.

Zo eindigde het eerste bedrijf in deze uitermate sportieve en zeer opwindende met een 2-2 tussenstand.

De tweede helft begon een heel stuk minder spectaculair omdat beide teams zich nu goed in evenwicht hielden en de defensies beter stonden. Het werd wel al snel duidelijk dat wie nu zou scoren ook de pot zou winnen; en mijn voorspelling in de pauze dat RKHBS deze pot ging winnen vanwege het surplus aan scorend vermogen in de voorhoede, werd door diverse dames nog weggehoond. Maar met 44 jaar ervaring heeft ondergetekende toch wel een klein beetje kijk op het spelletje en was zijn voorspelling echt niet zo gewaagd.

Op het uur kwam Suus Seetsen – wonderbaarlijk snel hersteld na een ogenschijnlijke zware blessure – Suus Derwall vervangen en deze wissel leverde al snel opgeld op. Met haar groot en sterk lichaam bracht ze nu de benodigde kracht en power in de voorhoede en haar goede doorzetten zorgde ervoor dat de bal via Nancy bij Mandy kwam die naar de linkerflank was uitgeweken. Hier stond ze plotseling een – tegen – een en dat is zelfmoord voor elke tegenstander. Beetje kappen, beetje draaien en dan hard uithalen; boem 2-3 na 65 minuten.

Zou het 2e team van RKHBS nu voor het tweede jaar op rij de halve finale gaan halen; het zag er opeens wel naar uit.SV Laar moest nu de verdedigende stellingen gaan verlaten en dat zorgde voor kansen voor Nancy (net naast), Nathalie (redding keepster) en tweemaal via een geweldige vrije trap van Deniece waar de keepster met het nodige geluk redding kon brengen.Zo bleef SV Laar met veel inzet aanvallen, maar de defensie staat het hele seizoen al als De Grote Muur van China en komt er toch een muisje door dan is Imke een zeer betrouwbare doelvrouw. Drie minuten voor tijd viel dan toch de beslissing in deze spannende bekerwedstrijd; wederom stond Mandy aan het kanon of moet ik zeggen pistooltje want haar inzet was niet overdreven hard, maar door de stuit blunderde de keepster nu wel opzichtig (haar eerste fout overigens) en verdween de bal voor de vierde keer in het doel.

RKHBS mocht weer als glorieuze triomfator van het veld lopen na een hele zware uitwedstrijd.

In de halve finale wacht nu WEC uit Schijndel, RKMSV uit Meijel en de winnaar van het duel tussen VOW uit Veghel en Nooit Gedacht uit Geffen. Kortom behoorlijk verre uitduels die door de onnavolgbare kronkels van de KNVB wel weer midweeks zullen worden gepland of zou het lot RKHBS na al deze uitduels eindelijk eens gunstig gezind zijn.

De loting zal snel uitsluitsel brengen.

Hoe dan ook; het bekertoernooi is een leuk toetje en zorgt voor spectaculaire duels tegen ploegen waar anders nooit tegen gespeeld wordt. Maar als je zover komt dan is de finale natuurlijk ook heel dichtbij. Een heel groot compliment aan dit team dat ondanks alle afwezigen een enorme strijdlust ten toon spreidde en hiermee een volledig verdiende zege behaalde!

Foto’s Gabriella Loo/Rkhbs VR2

 

Geef een reactie