schrit_tmacher Festival talkshow in Theater Heerlen:

 

 

‘De Danswereld draait door’

 

Terwijl schrit_tmacher 2019 met bijna 19.000 bezoekers alle records overschrijdt, is op

woensdag 3 april, 18.30 uur, in Theater Heerlen de gelegenheid om de ontwikkeling

van de moderne dans samen met deskundigen nader onder de loep te nemen. Het podium daartoe biedt de talkshow ‘De DansWereld Draait Door’ onder leiding van  Emmline Mooij van Scapino Ballet Rotterdam.

 

Verder zijn te  gast Jordy Clemens (Wethouder Cultuur Gemeente Heerlen), Ronald Wintjens (directeur Nederlandse Dansdagen en directeur SALLY Dansgezelschsp Maastricht) en Fiedel van de Hijden (programmeur, festivalleiding en mede-oprichter Cultura Nova Zomerfestival Heerlen).

 In de intieme setting van de INGzaal gaan de gasten aan de hand van dansfragmenten, die tijdens het huidige festival opgenomen zijn, met elkaar en met het publiek in gesprek over moderne dans. De focus zal hierbij liggen op het (leren en kunnen) kijken naar dans en hoe de beeldvorming beïnvloed wordt door persoonlijke of cultureel bepaalde referenties. Het publiek is van harte uitgenodigd om mee te praten.

 Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam organiseert voor het tweede jaar samen met Parkstad Limburg Theaters en schrit_tmacher het programma ‘Danskijkers’, waarin het kijken naar dans centraal staat. Van donderdag 28 t/m zondag 30 maart stond Scapino vier avonden voor een uitverkocht huis in Fabrik Stahlbau Strang in Aachen met hun voorstelling Pas de Deux.

Kaarten voor ‘De DansWereld Draait Door’ kosten €12,50 en zijn te koop bij de kassa van het Parkstad Limburg Theater Heerlen of online via plt.nl.

Dinsdag 12 maart opende in Theater Heerlen de 23e editie van schrit_tmacher just dance!

Tot en met 14 april 2019 staan de podia van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en

Kerkrade, Fabrik Stahlbau Strang en het Ludwig Forum in Aachen (D), en het Alter

Schlachthof in Eupen (B) in het teken van spectaculaire en vernieuwende dans door zowel

bekende als veelbelovende, nieuwe ontdekkingen uit de internationale danswereld.

Meer info www.schrittmacherfestival.nl

Foto geleverd door Torena Publiciteit

Geef een reactie