Capharnaüm te zien in het Filmhuis de Spiegel in Heerlen

Libanon, 2018 / 120 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Nadine Labaki
Met: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole, Nadine Labaki
Ondertitel: Nederlands

 

Vrijdag. 29 Maart / 20:00 UUR

 

★★★★☆ De Morgen – “Een aangrijpende krachttoer”
★★★★☆ The Telegraph – “A sensational movie”

 

Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Capharnaüm is een oefening in empathie, zowel cinematografisch als narratief.

Je zit in de wereld van de jonge hoofdrolspeler, omdat de camera net boven zijn hoofd hangt. Hij krijgt de ruimte om zelf beslissingen te nemen en daardoor lijkt het of je in zijn hoofd zit.

Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes. Labaki heeft ook oog voor de complexe realiteit van Beiroet en haar bewoners dringt op een bewonderenswaardige manier binnen in het leven van haar niet-professionele acteur. Zij stopt hier en daar sprankjes hoop en humor in zijn uitzichtloosheid. Een film waaruit veel menselijkheid en affectie spreekt, hoe hard de plot ook is.

Capharnaüm stelt de kijker een ongemakkelijke vraag: wat is de bestaansreden voor de allerarmsten? Een must-see voor iedereen die onrecht een naam wil geven.

Winnaar van de Jury Prijs op het Filmfestival van Cannes.

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie