Bij Sportclub ’25 doet iedereen mee, voetbal is voor iedereen

Ook voor mensen met een beperking is sporten gezond. Zij lopen een groter risico om inactief te worden dan mensen zonder een beperking.  Daarom hebben zij meer kans op verlies van spierkracht en conditie. Maar ook op overgewicht, diabetes en verminderde botdichtheid. Gelukkig kunnen ze bij Sportclub ’25 meedoen.

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert RKVV Sportclub’25 uit Bocholtz op Sportcomplex Bocholtzerheide de éérste editie van het Jan van Tilburg Toernooi. Dit toernooi is specifiek bedoeld voor mensen met een beperking van uw vereniging, de G-teams. Het zal een ééndaags toernooi worden om het plezier van onze G-voetballers extra te ondersteunen. Het toernooi voor mindervalide sporters is ter nagedachtenis aan Jan van Tilburg, een dragende kracht binnen onze vereniging en oprichter van het G-team. Het Jan van Tilburg Toernooi zal dan ook de insteek hebben dat meedoen belangrijker is dan winnen, het plezier staat voorop.

Sportclub ’25 hoopt op deze dag heel wat teams te mogen begroeten. Het voetbal voor mensen met een beperking is bij Sportclub ’25 de laatste jaren erg gegroeid.  In het voorjaar van 2011 werd er bij Sportclub’25 gestart met G-voetbal. Onder leiding van Jan van Tilburg en Nico Brouwers werd de eerste wedstrijd onder naam Sportclub’25 G1 gespeeld. Het werd meteen een succes waarin vooral vriendschap, kameraadschap en sportiviteit als belangrijkste werd bevonden. Een gezellige, sportieve en respectvolle sfeer, waarbij iedereen met een beperking of gedragsproblematiek mee mag doen. Dit om de door ons geliefde voetbalsport uit te kunnen oefenen

Als vereniging onderstrepen we hiermee onze maatschappelijke functie. “Jeweun… Sjportkloeb” dat is de slogan die bij Sportclub’25 past. Het typeert de kenmerken van de vereniging. Simpelweg een voetbalclub waar iedereen welkom is, de onderlinge band en vriendschap hoog in het vaandel staan en waar alle onderdelen van de voetbalsport beoefend kunnen worden.

Samen met de G-sporters kijken wij als vereniging nu al uit naar dit toernooi. De beleving van dit team is echt anders dan iemand zonder beperking. En dat is mooi om te zien. Wij verheugen ons er nu al op om op zaterdag 31 augustus 2019 heel veel mensen, zowel deelnemers als toeschouwers, te mogen begroeten. We streven erna om de G-teams uit de regio te mogen verwelkomen op ons toernooien, het inschrijfformulier is terug te vinden op onze website: www.sportclub25.nl

Foto geleverd met toestemming van Sportclub’25 

Geef een reactie