Na twee achtereenvolgende nederlagen tegen Hellas en Leonidas was een overwinning vandaag tegen het wisselvallige Weltania pure noodzaak. Vrijdag tijdens de laatste training bleken Bruce Rutjens, Daniel Karsten, Pim Theunissen en Michel Briels door blessures niet inzetbaar.  De Technische Staf van UOW ’02 moest voor deze wedstrijd dan ook alles uit de kast halen om het team voor deze belangrijke wedstrijd zo sterk mogelijk het veld in te sturen.

Nood breekt dan alle wetten. Twee spelers, Shawn Peters en Kay van Haren, maakten vandaag hun debuut in de basis van het 1e team  en Jarno Franck had voor de 2e keer een uitstekende invalbeurt. Het mooie weer had toch heel wat toeschouwers naar Sportpark Ter Waerden gelokt. Scheidsrechter Engelen uit Belfeld kon de teams na een uitstekende en doeltreffende  solo van de Jeugdspeelster van de week Bente Essers om 14.30 uur laten beginnen.

In het begin waren beide teams nog aan elkaar gewaagd en was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Na 6 minuten stond Milan de Pree aan de basis van een uitstekende aanval van UOW ’02 . Zijn steekbal werd op waarde geschat door de actieve Shawn Peters maar zijn afronding was minder goed. Kay van Haaren reageerde echter heel attent en kon van dichtbij het net achter keeper Lars Meens laten bollen 1-0.  UOW ’02 nam eindelijk weer eens de leiding in een wedstrijd en dat was een goede opsteker voor het jonge team. Nog geen 5 minuten later bereikte een goede pass van Shawn Peters weer de instormende Kay van Haren en ook nu was de afronding van Kay perfect 2-0.

Weltania moest na deze snelle achterstand alle zeilen bij zetten. In de 21e minuut was het wederom Kay van Haaren , die na een klutsbal in het doelgebied  van Weltania  het laatste tikje gaf en keeper Meens weer kansloos liet 3-0.  Niet veel later moest de goed leidende scheidsrechter Engelen  een rode kaart trekken voor Sander Theunissen voor een onnodige natrappende actie. UOW ’02 was nu in een overtalsituatie de beter spelende ploeg. Na een overtreding van Weltania rond de 20 meter was de vrije trap een kolfje naar de hand van aanvoerder Rob Schneider. Hij draaide de bal magistraal en met uiterste precisie  onbereikbaar voor keeper Lars Meens in het kruis van het doel 4-0. Vervolgens waren er nog een paar mooie kansen voor Rowan Kölker en Daan Dela Haije. De schoten misten echter doel of waren een prooi voor Lars Meens. Ruststand 4-0.

In de 2e helft kon Weltania met 10 spelers toch de druk op het doel van  Sandro Aruvaino vergroten. Dat was mede een gevolg van slordig en onnodig balverlies van UOW ’02, dat de weelde van een grote voorsprong duidelijk niet gewend was. Weltania wist uit een goed uitgespeelde aanval door

Sebastiaan van Middelgaal de 4-1 te scoren. Echter even later was het weer Kay van Haaren, die de 5-1 voor zijn rekening nam en het verschil weer op 4 bracht. UOW ’02 kwam nu weer wat beter in de wedstrijd.  Weltania  ging steeds meer risico’s nemen en toen ook keeper Lars Meens als  veldspeler fungeerde  en  ver voor zijn doel zijn verdedigers wou assisteren, lukte het de zojuist ingevallen Jarno Franck,  de bal met een loepzuivere trap vanaf de zijlijn over de keeper in de lange hoek te deponeren  6-1. De wedstrijd werd in de eindfase ook nog onnodig  rommelig en het vele commentaar op de leiding leverde Weltania nog een aantal gele kaarten op. In de eindfase was tenslotte “boemboem”  Wanya Freeman nog trefzeker en scoorde met een mooie intikker de 7-1.

Een prima resultaat, dat echter ook slechts 3 punten oplevert. UOW ’02 zal in de komende wedstrijden, eerst a.s. zondag uit tegen het op revanche beluste Weltania en vervolgens op 7 april  en  14 april de altijd moeilijke wedstrijden tegen het Maastrichtse SCM, met een zelfde inzet en strijdlust dienen in te gaan.

Mannen, veel succes en laat ook de komende weken zien, dat deze zege een mooie opsteker is naar een betere positie op de ranglijst.