Schaesberg dat afreisde naar ZSV met een waslijst aan blessures en 2 schorsingen, heeft verzuimt om de punten mee naar Limburg te nemen. ZSV moest vorig seizoen net als Schaesberg knokken voor lijfsbehoud, maar dit seizoen lijkt het allemaal mee te zitten voor de ploeg. Zo ook gister, waarin tijdens de wedstrijd geen verschil te zien was tussen het grote contrast wat er op de ranglijst is tussen beide.

Schaesberg begon voortvarend en probeerde ZSV gelijk vast te zetten, we hadden vandaag immers weinig te verliezen werd er vooraf afgesproken. Dat resulteerde in de 10e minuut in een openingsgoal van Brian Stevens. Een schitterende aanval over meerdere schijven, werd feilloos buiten de 16 meter over de keeper heen geschoten door Brian, 0-1. Een verlossende goal en de ontlading was zichtbaar bij spelers en staf.

Schaesberg ging door en 5 minuten na de openingsgoal werd Bryan Schachschneiders vrij voor de goal gezet, na een dito pass van Scott Adriolo. Eén op één met de keeper, redde deze de bal met zijn voet. Balen, want 5 minuten later scoort ZSV uit het niets de 1-1. Schaesberg moest hier een paar minuten van bijkomen, maar bleef goed in de wedstrijd zitten. Erik Gerrits komt vervolgens een teenlengte te kort om een lage voorzet binnen te glijden. Vlak voor rust krijgt Schaesberg nog een grote kans om op voorsprong te komen. Scott schiet de bal in kansrijke positie echter langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust heerst vooral een tevreden gevoel over de goede eerste helft en met vertrouwen starten we aan de tweede helft. Echter binnen 1 minuut volgt er een penalty voor ZSV. Je zou kunnen zeggen dat hij makkelijk wordt gegeven, maar feit is ook dat we niet goed opgesteld staan bij deze situatie.  Opnieuw heeft Schaesberg na dat tegendoelpunt even moeite met ZSV, maar het lukt opnieuw om het initiatief weer over te nemen. Schaesberg dringt wel aan, maar creëert ook niet zo veel meer. In de eindfase van de wedstrijd krijgen we nog 2 kansjes en verdiende we minimaal een gelijkspel.

Maar helaas als Timo Regtop in de laatste minuut naast schiet, staan we weer met lege handen. Kenmerkend voor dit seizoen, wederom hard gewerkt en alles gegeven. Kunnen onszelf echter niets verwijten, waardoor er na afloop in de kleedlokaal een applaus volgt voor de strijd die we hebben geleverd.

Onze concurrenten Venlosche Boys en de Valk winnen beide vandaag, waardoor Schaesberg in de komende 8 wedstrijden vol aan de bak zou moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Volgende week wacht opnieuw een confrontatie met ZSV, hopelijk kunnen we dan in eigen huis de punten houden.