In deze periode waar de kunstgrasvelden van RKHBS vervangen worden, kon er voor de eerste keer gespeeld worden op een nieuw veld. De buren van Kerkrade West hadden deze primeur als gasten hedenmiddag, maar dan wel op veld 2 omdat het hoofdveld een grote zandvlakte was na het ruimen van het oude kunstgras afgelopen vrijdag. JO10 speler Stijn Kaul, zoon van bestuurslid voetbal technische zaken Enrico Kaul, was rondom deze wedstrijd pupil van de week, en schoot fraai raak bij de symbolische aftrap.

Nadat de heer Keulen had gefloten voor het begin van de wedstrijd namen de gasten direct het initiatief met een veldoverwicht als gevolg. De eerste echte kansen waren echter voor de thuisploeg. Rond de 8ste minuut zette Tomyen van Lierop voor uit een vrije trap, en kopte Mick Mijnes, die opdook aan de 2de paal, over. Vlak daarna liet de onzekere goalie van de bezoekers de bal door de handen glippen na weer een vrije trap van Tomyen van Lierop met een corner tot gevolg. Mick Mijnes draaide de bal richting 2de paal, waar de bal op doel werd gekopt. De keeper voorkwam met kunst en vliegwerk een doelpunt. Na een kwartier spelen was het wel raak. Jasper Berger gooide na een uitbal snel in richting Yarin Meessen.

Deze zette met een fraai hakje Mick Mijnes vrij en deze kon ongehinderd richting doel. Van buiten de ‘16’ schoot Mick snoeihard raak in de kruising, de keeper van Kerkrade West kansloos latend: 1-0. Kerkrade West speelde goed positie spel op het middenveld en drong RKHBS terug op eigen helft maar echte kansen konden niet uitgespeeld worden. Rond de 25ste minuut mochten de gasten een corner nemen, waarna een speler van RKHBS gevaarlijk spel maakte. De scheids legde de bal op 10 m van het doel: indirecte vrije trap. Dit buitenkansje werd echter slecht genomen en hoog over geschoten. Even later leek RKHBS de 2de treffer te scoren. Keeper Toine Diederen trapte ver uit, Yarin Meessen kopte door en Mick Mijnes ging weer vrij richting doel. Hij wachtte echter te lang met afronden waardoor een verdediger met een sliding kon ingrijpen.

Vlak voor rust werd een bal op Brian Amkreutz die opdook aan de linkerzijde onderschept door de verdediging van Kerkrade West, maar daarna verkeerd terug gespeeld op de keeper. Hierdoor kwam Brian toch in balbezit en rondde in 2de instantie af: 2-0. Een minuut later was het weer raak. Mick Mijnes werd vrijgespeeld aan de rechterzijde. Zijn haarzuivere voorzet werd door Yarin Meessen met het hoofd breed gelegd op Brian Amkreutz die geen moeite had de bal tegen het net te knallen waardoor de ploegen met een 3-0 stand de rust in gingen.
Na rust was het binnen een paar minuten beslist. Jeffrey Sloote stoomde op aan de linkerzijde en zette laag voor op Yarin Meessen, die geheel vrij staand binnenkant voet raak schoot: 4-0. Even later was het Yarin die Brian Amkreutz aan het werk zette aan de rechterzijde.

Brian zette voor Op Mick Mijnes die de hoek kon uitkiezen en raak schoot: 5-0. Kerkrade West drong wel aan om de eretreffer te maken, maar de verdediging van RKHBS onder leiding van de broers Romeijn gaf geen krimp. RKHBS wisselde 3 spelers en kreeg in de counter nog grote kansen via onder meer Jeroen Bothmer Yarin Meessen en Jeffrey Sloote. Er kwam echter geen verandering in de score meer, waardoor RKHBS deze wedstrijd die bij de 2de periode behoorde met een 5-0 overwinning af sloot. Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd tegen Kerkrade West.