Bloesemtochten langs de mooiste boomgaarden van Zuid-Limburg

 

April is de bloesemmaand bij uitstek, waarbij het landschap ons laat genieten van prachtig gekleurde taferelen. Deze maand vinden er in Zuid-Limburg bloesemtochten plaats onder begeleiding van een gids.

Tijdens de bloesemtochten gaan de gidsen in op de waarden van de Limburgse boomgaarden voor landschap, natuur en voor de mens. Wandelaars zullen ontdekken dat de boomgaarden in belangrijke mate bepalend zijn voor de afwisseling en beleefbaarheid van het landschap.

Wandelen in de bloesemmaand is een ware beleving, het glooiende heuvellandschap wordt een uitgestrekt tapijt van lichtroze en wit gekleurde bloesem. Het is dan ook een uitgelezen kans om het schitterende en karakteristieke Zuid-Limburg te ontdekken.

Op zondag 14 april vinden er wandelingen plaats in Sweikhuizen, Mechelen, Welten, Nuth, Sint Geertruid en Oost-Maarland. Op Paaszondag 21 april is er een wandeling in Catsop en op Paasmaandag 22 kunt u met de gids mee in Camerig-Kuttingen.

Startpunten, tijdstippen en overige informatie is te raadplegen via de website:
www.ikl-limburg.nl/bloesemmaand.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie