Streven naar een maatschappelijk verantwoorde vereniging voor iedereen”

 

Hockeyclub Nova is een nieuwe weg ingeslagen. Na de geslaagde fusie tussen de hockeyverenigingen van Heerlen en Kerkrade is er nu sprake van een hechte vereniging. Daarmee is de tijd gekomen om te werken aan de toekomstplannen. Centraal daarin staat dat HC Nova een maatschappelijke verantwoorde vereniging wil zijn voor iedereen. Voor leden, voor inwoners van Parkstad én voor kinderen over de hele wereld. Voor dat laatste is de vereniging een samenwerking aangegaan met Unicef.

 

Binnen HC Nova wordt steeds meer aandacht besteed voor verantwoord handelen. Voorzitter Ben Boekraad legt uit: “Op de eerste plaats willen we natuurlijk een financieel gezonde vereniging zijn, door niet meer uit te geven dan er binnenkomt en door contributiegelden volledig in te zetten voor hockeyactiviteiten, zoals goed opgeleide trainers en coaches. Daarnaast willen we toe naar een volledig rookvrije accommodatie en naar het predicaat ‘Gezonde Kantine’. Ook steken we veel energie in sportief en respectvol gedrag op en rond het hockeyveld. Hoog op het verlanglijstje staat verder een duurzaam clubgebouw. Het huidige gebouw is verouderd. In samenwerking met gemeente en provincie bekijken we of het mogelijk is om bij het moderniseren te kiezen voor duurzame opties.”

Jeugd in beweging. Als een van de grootste sportverenigingen (ruim 600 leden!) in Parkstad, heeft HC Nova bovendien een belangrijke sociale functie. Ben Boekraad: “We willen altijd graag groeien, dus nieuwe leden – jong, oud, ervaren of niet – zijn van harte welkom. Maar het streven van de club is vooral om zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen. Dat doen we door clinics en trainingen te geven op scholen en hockeyactiviteiten aan te bieden in de schoolvakanties. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om in samenwerking met Koraal Groep een G-team op te richten, zodat ook mensen met een verstandelijke beperking actief kunnen genieten van deze sport. En samen met andere hockeyverenigingen in Zuid-Limburg werken we aan het versterken en laten groeien van de hockeysport in de regio.”

 

Samenwerking met Unicef. HC Nova investeert in jeugd en wil hen een veilige en enthousiaste sportomgeving bieden. Maar het bestuur van de vereniging wil zich ook inzetten voor de minder bevoorrechte kinderen in de samenleving. Hier en op andere plekken in de wereld. Daarom is de vereniging een bijzondere samenwerking met Unicef aangegaan, die bekend werd gemaakt tijdens een feestelijke avond voor sponsoren van de vereniging op vrijdag 22 maart. Ben Boekraad: “We betalen Unicef elk jaar een sponsorbedrag, dat onze (jeugd)leden zelf bij elkaar zullen brengen door middel van inzamelacties. Het opgehaalde geld wordt ingezet voor bijzondere Unicef-projecten in Nederland of in andere landen voor de kinderen die het minder goed hebben. Door deze manier van sponsoren vergroten we ook het maatschappelijk bewustzijn onder onze eigen jeugd. En dat vinden we minstens zo belangrijk.”

 

Foto ToineAretz en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie