Succesvolle ideeënmarkt brengt stad en politiek bij elkaar  

 

op zowel de begane grond als eerste verdieping van het gemeentehuis. Kramen stuk voor stuk gevuld met enthousiaste stadsgenoten, jong en oud, die volop plannen en ideeën voor Heerlen hebben. Gisteravond vond de eerste ideeënavond plaats. Een avond die politiek en stad bij elkaar bracht. Enthousiasme alom. Een succesvolle -en erg interessante avond- die vraagt om een vervolg en actie zodat plannen van de tekentafel daadwerkelijke praktijk worden.

Niet alleen politiek en natuurlijk vele ideeënmakers ook diverse stadsgenoten wisten de vrij toegankelijke ideeënmarkt die gisteravond in het gemeentehuis plaatsvond prima te vinden. Ook zij namen de kans om de velerlei ideeën te bekijken en om (zeer waarschijnlijk) net zo enthousiast er over te geraken zoals ook vele raadsleden (en een enkele aanwezige wethouder) het werden.

Officieel vanaf 19 tot plusminus 21.30 uur was er volop tijd om informeel kennis te maken met de vele, overigens erg goed voor het voetlicht gebrachte, plannen en ideeën ter verbetering van de stad. Een eerste kennismaking waarna politiek Heerlen voor het vervolg zorgt.

Een lange weg via ambtenarij en/of wethouders richting politiek werd hiermee en behoorlijk stuk korter. Direct contact met de raadsleden en korte lijnen zorgen hopelijk voor versnelling van uitvoering en het in praktijk brengen van de diverse sprankelende ideeën.

Deze ‘Heerlen voor Heerlen markt’ laat zien dat er meer dan genoeg mogelijk is in onze stad en vele stadsgenoten er graag tijd en energie in steken. Waarom steeds weer van ver halen wat in Heerlen ruimschoots aanwezig is? Waarom (af)wachten wat adviesbureaus allemaal bedenken terwijl Heerlen dit zelf ook meer dan in z’n mars heeft?

Of het nu om stukken duurzamer maken van een middelbare school gaat, diverse zeer gemotiveerde leerlingen waren aanwezig en spraken honderduit over hun concrete plannen, of van het terugbrengen van oud Heerlen in nieuwe projecten tot en met handboogschieten, gezonde voeding, Airsoft en de stadsgeschiedenis… het was er allemaal en nog veel meer.

Een toekomst met een prima perspectief voor de stad moeten politiek en inwoners samen maken en op poten zetten. Deze eerste Heerlense Ideeënmarkt is een prima voorbeeld van hoe het ook eens ietwat anders kan: goed luisteren & kijken en vervolgens samen doen en… in praktijk brengen!

Een groot compliment voor de vele ideeënmakers die gisteravond enkele uren voor de Heerlense politiek vrijmaakten en een dikke pluim voor de raadsondersteuners van de gemeentelijke Griffie, bodes en bewaking die het samen mogelijk maakten en tot in de puntjes verzorgden.

Nu is het aan politiek Heerlen om dromen uit te laten komen en ideeën vanaf de tekentafel in praktijk te brengen…

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie