Wen even aan de oorverdovende stilte van de Brunssummerheide bij het krieken van de dag en langzaam hoor je steeds meer vogels hun mooiste liedjes fluiten. Zeker als je op zaterdag 20 april mee gaat met de vogelaar van Natuurmonumenten, want die weet waar de mooiste vogels te horen zijn. Laat je verrassen! Wil je mee, geef je zo snel mogelijk op, want hij neemt maar een klein groepje mee. De deelnemers komen om 06.30 uur bij elkaar voor de deur van restaurant Schrieversheide voor een vogelspotwandeling van ongeveer 2 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 en niet-leden € 8,00 voor deze unieke natuurbeleving.

 

 

Vogelspotplaats Brunssummerheide, voor heel veel soorten
De Brunssummerheide is een waar vogelparadijs. Sommige vogels zoeken er naar voedsel, andere broeden er. Naast algemene soorten als mezen, de buizerd en torenvalk zijn er ook meer bijzondere soorten als de bosuil, de roodborsttapuit en ijsvogel te zien. Genoeg reden om eens lekker vroeg je bed uit te komen.

Torenvalk (Falco tinnunculus), Valken (Falconidae), Roofvogels (Falconiformes), Vogels (Aves), fauna, valk, roofvogel, vogel –

Waar en wanneer
Deze vroege vogelexcursie is op zaterdag 20 april en start om 06.30 uur bij restaurant Schrieversheide (Schaapskooiweg 99, Heerlen). Hou rekening met een paar minuten wandeltijd tussen parkeerplaats en de startplaats. Denk aan goede wandelschoenen. En een verrekijker maakt de excursie nog indrukwekkender. Om de vogels niet te verstoren zijn honden bij deze excursie niet toegelaten.

Roodborsttapuit (Saxicola rubicola), Vliegenvangers, Paapjes (Muscicapidae), Zangvogels (Passeriformes), Vogels (Aves), fauna, zangvogel, vogel –

Reserveren

Reserveren voor deze activiteit kan via de website van Natuurmonumenten, (www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide)

of

via de ledenservice van Natuurmonumenten (T 035-655 99 11).

Foto’s: Natuurmonumenten Brunssummerheide torenvalk en roodborsttapuit

 

Geef een reactie