Kakertse Boys – Rood Groen LVC ’01  4-2

Na de benauwde 1-0 overwinning vorige week op Kakertse Boys stond vandaag de return op het programma. Dat Kakertse Boys, die midweeks de inhaalwedstijd kansloos verloren en nu op de laatste plaats stonden, er van het begin af aan fanatiek tegen aan zouden gaan was wel helder.

Omdat Rood Groen blijkbaar nog niet helemaal wakker was en in de eerste 10 minuten twee cadeautjes weggaf, die ook nog benut werden, kon Rood Groen in de achtervolging om de 2-0 achterstand nog om te buigen. Langzaam maar zeker werd Rood Groen optisch sterker zonder dat tot echt grote kansen leidde.  Toen kort voor rust een 3e cadeautje aan Kakertse Boys werd gegeven stond de ruststand van 3-0 op het bord. Gezien het spelbeeld misschien geflatteerd maar als je de goals zo makkelijk weggeeft heb je niks te melden.

In de rust werden er tactisch enkele aanpassingen gedaan. Laatste man Jelle Teheux ging in de spits spelen en achterin ging men over op 1 op 1 dekking. Het resultaat was dat Rood Groen oppermachtig op het veld was en Kakertse Boys steeds verder achteruit moesten. Dit leidde in de 65ste en 72ste minuut tot twee goals van Rood Groen. Nigel Bougard en Scott van Delden wisten de keeper van Kakertse Boys te verschalken. 3-2 en nog bijna 20 minuten te spelen. Het geloof in een goed resultaat was er weer bij Rood Groen en de angst sloop er steeds verder in bij Kakertse Boys.

Video opname’s Roland Delden/Rood groen LVC’01

Hoewel Rood Groen veel sterker was bleef de counter van Kakertse Boys gevaarlijk. Nadat een counter eindigde met een bal op de Rood Groen paal, was een volgende counter wel raak, 4-2. Rood Groen bleef het wel proberen maar toen Yannick Frijns alleen doorbrak en op de keeper afging maar helaas voor Rood Groen de keeper als overwinnaar uit het duel zaken komen, zakte de hoop langzaam in de schoenen van de ploeg van trainer Jeremy van Wissen. De scheidsrechter blies dan ook af met een 4-2 eindstand.

Rood Groen kon deze onnodige nederlaag geheel op het eigen conto schrijven. Ook al ben je beter, als je drie goals cadeau geeft dan wordt het heel lastig om een goed resultaat halen.

Volgende week komt koploper KVC Oranje naar Lemiers en hopelijk kunnen we de toekomstige kampioen zodanig weerstand bieden dat een verassing mogelijk is.