Wim Alberts Toernooi 2019 bij FC Gulpen

 

 

De jeugdafdeling van FC Gulpen organiseert in 2019 alweer het 48e Wim Alberts jeugdtoernooi. Ons jaarlijkse Wim Alberts toernooi vindt in het Pinksterweekeinde plaats. Bij dit toernooi gaat het vooral om sportiviteit en plezier voor de jeugdige voetballers. Uiteraard zijn er weer allerlei prijzen te verdienen. En ook buiten het veld is het aangenaam vertoeven, waarbij natuurlijk alles aanwezig is voor de inwendige mens. Dit gezellige toernooi vindt plaats op zaterdagochtend 8 juni 2019 voor de JO-7, JO08, JO-9 en JO-10 teams, op zaterdagmiddag voor de JO-13 teams, op zondagochtend 9 juni 2019 voor de JO-11, JO12 en MO13 teams en in de middag de JO-15 teams. Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 per team. Om het toernooi soepel te laten verlopen is het aantal inschrijvingen per leeftijdscategorie beperkt, dus wees er vlug bij.

 

Interesse? Schrijf je in middels bovenstaand inschrijfformulier. Zo spoedig mogelijk na de sluitingstermijn ontvangen de deelnemende clubs meer informatie over de aanvangstijden, indeling en reglementen.

Wij hopen dat ook uw club meedoet aan deze editie van het Wim Alberts jeugdtoernooi!

Hoe komen we aan de naam Wim Alberts Toernooi?. Dhr. Wim Alberts, was de vader van Jules en opa van Ingmar. Hij had ook nog een tweede zoon, Wim die inmiddels ook overleden is. Wim Alberts overleed op 5 januari 1969. Het was in de periode dat de jeugdcommissie van FC Gulpen bezig was met het opzetten van een jeugdtoernooi.

Wim Alberts heeft zich altijd ingezet voor FC Gulpen in het algemeen en de jeugd in het bijzonder. Dat was voor de jeugdcommissie aanleiding om Wim Alberts postuum te eren voor zijn belangeloze en bijzondere verdiensten door het jeugdtoernooi naar hem te vernoemen.

Het CV van Wim Alberts is indrukwekkend, zeker als we het plaatsen in de tijdsgeest van toen.

Hij was langere tijd bestuurslid. In 1956 heeft hij het secretariaat bemand. Van 1963 tot aan de dag van zijn overlijden was hij lid van de jeugdcommissie. In deze periode nam hij mede het initiatief voor de introductie van C-elftallen. Zo begon zoon Jules als 6-jarig manneke in 1963 zijn carrière bij FC Gulpen op de C-jeugd, die hem bracht tot bij Fortuna SC. Vanaf 1940 speelde Wim bij de jeugd en daarna de senioren tot ca. 1948 toen hij door ziekte moest stoppen.

Wim Alberts bood de club echter niet uitsluitend zijn diensten aan. Ook schonk hij ballen aan de jeugd en twee elftallen kregen kousen en shirts aangeboden. In de huidige tijd heet dat sponsoren en zou zijn naam op grote borden of lichtkranten prijken. In die tijd deed men dat uit liefde en betrokkenheid voor de vereniging.

Voor de toenmalige jeugdcommissie was bovenstaande conduitestaat aanleiding om het jeugdtoernooi voor eeuwig de naam “Wim Alberts Toernooi” te geven.

Opzet .Het toernooi wordt over twee dagen afgewerkt, waarbij de jeugdcategorieën (MP t/m C) kunnen deelnemen. In 1995 werd het toernooi zelfs over twee volledige weekenden gespeeld.

Motto. Het Wim Alberts Toernooi is een toernooi waar sportiviteit en voetbalplezier voor de jeugd voorop staat. Belangrijk uitgangspunt is dat ieder team een winnaar is.

 

Geef een reactie