Voerendaal houdt de drie punten thuis tegen WDZ 1 – 0

In een lekker voorjaarszonnetje speelde we gister tegen WDZ, een directe concurrent voor de tweede plek op de ranglijst.

De eerste helft was in evenwicht zonder noemenswaardige kansen aan beide zijden. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, waarbij WDZ iets meer opbouwde en wij vooral tegen hielden. In de 44e minuut was er een onderschepping van Bas op het middenveld die de bal bij Cas bezorgde. Deze tikte door naar Kjell, die na een misverstand in de verdediging bij WDZ vrij voor het doel van WDZ op dook. Kjell bleef rustig en schoof de 1-0 tegen de touwen.

In de tweede helft viel WDZ aan zonder echt gevaarlijk te worden. Het veldoverwicht was er, maar Voerendaal verdedigde kordaat en fel. Een paar voorzetten leiden tot wat gevaar voor het Voerendaalse doel, maar tot echte kansen leidde dit niet. Eén keer kwam WDZ tot een goede kans, na vermeend buitenspel, maar het schot van de de aanvaller van WDZ ging voorlangs.

Aan de overzijde verzuimde Voerendaal om de wedstrijd in het slot te gooien. Cas kon alleen op het doel af na een mooie pass van Bas, zijn schot strandde echter op de keeper. Yael kwam nog een keer goed door op rechts, maar zijn voorzet was net te hard voor Paul om binnen te tikken.
Een snelle counter via Cas en Paul kwam bij Kjell terecht wiens schot gepareerd werd door de WDZ goalie. In de absolute slotfase kon Paul de wedstrijd definitief beslissen, maar voor de keeper werd zijn schuiver met de voeten gestopt door de keeper.

De wedstrijd werd in de tweede helft ook wat grimmiger met oa een schop en een voet in het gezicht voor Kjell. Desalniettemin bleef het bij de 1-0 en daarmee de drie punten in Voerendaal.

A. Nalist was op vakantie

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie