Weltania neemt revanche op UOW’02 !

 

Na de ruime overwinning van UOW ’02 op Weltania vorige week was het wel duidelijk dat Weltania na dat debacle vandaag  op revanche uit zou zijn.  UOW ’02 was toen weliswaar de terechte winnaar, maar de opstelling voor de wedstrijd gaf al aan, dat deze heerlijke warme en zonnige lentedag een ander en zeer getergd Weltania aan de aftrap zou staan.

 

 

Roel Brouwers was de sterke organisator van zijn verdediging en hij won  vrijwel alle directe duels. Of ook keeper Kelvin Roolant een goede stand in was voor de vaste keeper Lars Meens was vandaag niet te zien.  UOW ’02 had te weinig stootkracht  en kon het de jeugdige keeper niet  echt moeilijk maken.

 

In het eerste half uur waren beide teams aan elkaar gewaagd . Het was keeper Sandro Aruvaino, die met goed keeperswerk UOW ’02 in de wedstrijd hield. Scheidsrechter Tonnie van Heugten vond het nodig om op deze eerste warme lentedag een drinkpauze voor beide teams in te lassen en die deed UOW ’02 geen goed. Weltania was na de drinkpauze in de 35e minuut via een snelle uitbraak over de rechter flank  gevaarlijk en de mee opgekomen verdediger Niels Vroomen  wist in de scrimmage voor

het doel het laatste tikje  te geven 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft had UOW ’02 verdediger Joep Weijers gewisseld voor de aanvallend sterkere Tom Dautzenberg. UOW ’02 speelde nu ook  iets meer op de helft van de tegenstander en wist ook enkele kleine kansen creëren. De snelle counters van Weltania bleven echter steeds gevaarlijk. Goed keeperswerk  van Sandro Aruvaino,  die met uitstekende reddingen en snelle reacties verder tegenstreffers voorkwam, zorgde ervoor dat UOW ’02 in de wedstrijd bleef. Echter in de 65e minuut

was ook hij kansloos. Een aanval van Weltania belande bij Niels Vroomen en die liet de UOW ’02  doelman met een strakke schuiver kansloos  2-0.

 

UOW ’02 had inmiddels Pim Theunissen in het veld gebracht voor middenvelder Kay Hintjens.

Het duurde jammer genoeg  tot de 81e minuut alvorens UOW ’02 middels een goede aanval over rechts met een strakke voorzet Pim in stelling bracht en Pim wist met een goede kopbal zijn 1e doelpunt voor UOW ’02 te scoren 2-1. Goed werk Pim, nu volgen er zeker meer. UOW ’02 speelde nu vol op de aanval en dat zorgde er  ook voor dat de counters van Weltania steeds gevaarlijker werden.

Eén van deze counters landde door een goede en snelle individuele actie van Sebastiaan van Middegaal , waarbij hij zowel Rob Schneider als ook keeper Sandro Aruvaino passeerde,  in het lege UOW ’02 doel  3-1. Vlak voor het eindsignaal  counterde Weltania over de rechter flank en uit de strakke voorzet van Willem Bindels scoorde Bram Waltmans zijn tweede doelpunt 4-1.

Even later beëindigde scheidsrechter Tonnie van Heugten deze sportieve wedstrijd.

Weltania verliet met een tevreden gevoel het veld  en UOW ’02 mag zich op gaan maken voor weer enkele moeilijke wedstrijden tegen  SCM uit en thuis en tegen  Walram. Kom op mannen, laat zondag al direct zien dat de 3 punten deze keer weer in Landgraaf blijven. Veel succes!!!!

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie