Naam voor drie UIA-woningen Bleijerheide is bekend!

Binnen het project SUPERLOCAL in Bleijerheide was er recent een prijsvraag: Wie had een passende naam voor de drie UIA-woningen die binnenkort worden gebouwd?

Maar liefst 69 mensen namen de moeite één of meerdere namen in te dienen. Dinsdag 2 april heeft een jury, bestaande uit omwonenden en afgevaardigden van HEEMwonen en de gemeente Kerkrade, een winnaar gekozen. Het is geworden:

 

Feniks-3      (in het Nederlands)

Phoenix-3   (in het Engels)

Maar liefst twee mensen dienden deze naam in. De winnaars zijn Tim Velraeds en Joost Wetzelaer. Het idee erachter is dat uit oud beton (hele appartement-delen of vergruisd beton) nieuwe huizen ontstaan. Ze herrijzen dus als het ware als een Feniks uit de as. Nummer 3 staat voor het feit dat het gaat om 3 huizen. “De jury heeft unaniem voor deze naam gekozen omdat deze zeer treffend is en wij willen de winnaars graag van harte feliciteren,” aldus wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke ordening / Openbare ruimte) die fungeerde als juryvoorzitter.

UIA-woningen. Bij de flats in Bleijerheide staat het Expogebouw, een proefgebouw dat bestaat uit materiaal van de flat aan de Ursulastraat die begin 2018 is gesloopt. Omdat deze test goed is gelukt, gaan de partners hiermee verder. Er komen drie ‘echte’ woningen. Er worden materialen gebruikt die komen uit de flat aan de Jonkerbergstraat, die in de loop van dit jaar gesloopt gaat worden. Voor de proef krijgen de partijen een Europese subsidie uit Brussel (een UIA-subsidie).

Wilt u meer informatie over SUPERLOCAL en over de proefwoningen? Ga dan naar www.superlocal.eu of volg onze Twitter– Facebook– en LinkedIn-pagina.

SUPERLOCAL is een project waarin de gemeente Kerkrade, HEEMwonen en IBA Parkstad werken aan de duurzame toekomst van Bleijerheide. Alle vrijkomende bouwmaterialen worden in het gebied zelf hergebruikt.

Het project SUPERLOCAL wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese subsidies van Urban Innovative Actions (UIA) en Life en door subsidies van de Provincie Limburg en IBA Parkstad. 

                                

Geef een reactie