Sportclub’25 wint thuis van BSV Limburgia / Kamerland

Melodrama door hoofdrol scheidsrechter.

Zondag ging de BSV Limburgia / Kamerland 1 trein op bezoek bij Rkvv Sportclub’25!
Na het afhaken van Rksv de Ster, staat de Bocholtze ‘jeweune Sportkloeb’ het dichtste bij op de ranglijst, met virtueel 9 punten achterstand door 2 wedstrijden minder gespeeld te hebben. 

Het team van Josh Vanderlyden en Ger Gouw begon met een gehavende selectie aan het duel.
Ilias Chakour blesseerde zich afgelopen vrijdag tijdens een training en Swen Cornelissen had nog last van een enkelblessure maar begon desondanks toch in de basis. Daarbij moest Renst van Hien helaas halverwege de eerste helft stoppen en Olaf Mazier viel in de 80ste minuut uit met krampen.

In de eerste helft ging het dan kwa score ook gelijk op. BSV Limburgia / Kamerland domineerde wel het spel, maar moest af en toe het felle Sportclub’25 aan de bal laten. Beide ploegen verzuimden tot scoren ondanks genoeg kansen voor de bezoekende ploeg.

De jonge scheidsrechter L. Tissingh had de wedstrijd meermaals niet onder controle en liet aan beide kanten soms veels te lang doorspelen na duel op duel. Hierdoor werden er onnodig veel harde overtredingen begaan waarbij de verzorgers van beide teams vaak het veld in moesten. Uiteindelijk probeerde hij met kaarten de controle te krijgen maar de wedstrijd was toen al niet meer te sturen. 7 stuks werden er maar liefst totaal uitgedeeld bijna gelijk verdeeld over beide teams. De bezoekende club mocht er eentje meer bijschrijven.

https://www.oypo.nl/3461F3BB9D160358

De wedstrijd brak open toen Olaf Mazier zijn zoveelste doelpunt mocht bijschrijven in het begin van de tweede helft. De goalgetter scoorde vanaf 21m een vrije trap laag in het doel. Sportclub’25 antwoordde met snelle counters als BSV Limburgia / kamerland balverlies leed en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe gevaarlijker die werden.
Waar kopballen en vrije trappen rakelings het doel misten voor de Brunssumse club werden aan de andere kant een bal op de paal geschoten en een grote kans gemist, een afzwaaier alleen voor het doel door de Bocholtze ploeg. Ook wist Randy van Haren eenmaal goed te redden op een lage inzet.

Uiteindelijk viel de tegentreffer verdiend uit een corner die slecht weggewerkt werd. Een tweede inzet vanaf links werd binnengekopt en de 1-1 was een feit.

Hoewel BSV Limburgia / Kamerland wel bleef doorvoetballen bleef ook Sportclub vastberaden en hardnekkig. De twaalfde man langs het veld begon zich te roeren en gooide nog wat extra olie op het vuur.

Hoewel beide clubs niet tot scoren kwamen en een gelijkspel verdiend was gezien het wedstrijdverloop besloot scheidsrechter Tissingh daar de hoofdrol te nemen.

Beelden Rob van den Oever

In tegenstelling tot het voorbeeld van Bas Nijhuis bij PSV – Vitesse, liet Tissingh wederom doorspelen na een overtreding, ditmaal op Remco Theunissen. Erna kwam Amar Delic fout in contact met de linksbuiten van de thuisclub op exact dezelfde plek waar in de eerste helft geen strafschop werd toegekend aan Remco Theunissen. (Video) De bal ging op de stip en dit cadeau liet de thuisploeg natuurlijk niet aan zich voorbij gaan! Sportclub’25 mocht de overwinning onder luid gejuich thuis vieren waardoor de afstand met BSV Limburgia / Kamerland werd verkleind tot 12 punten achterstand en 2 wedstrijden minder gespeeld.

Wij feliciteren Sportclub’25 met de tot nog toe behaalde resultaten en ook hun tomeloze strijdbaarheid tot het einde van de wedstrijd!

Volgende week FC Hoensbroek thuis

Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie