Beleef Kerkrade Muzikaal langs toeristische pareltjes

Het Kerkraads Fanfare Orkest (KFO) organiseert op zaterdag 11 mei a.s. een muzikale Beleeftour die dwars door Kerkrade voert. Onder het motto “Beleef Kerkrade Muzikaal” krijgt de bezoeker een compleet programma boordevol eigentijdse blaasmuziek en bijzondere informatie over toeristisch Kerkrade voorgeschoteld. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. De vereniging wil op deze manier andere doelgroepen op een unieke manier in aanraking laten komen met blaasmuziek en tegelijkertijd Kerkrade van z’n mooiste kant laten zien.

Het initiatief van het KFO wordt vanwege de combinatie van diverse elementen ondersteund vanuit Beleef Kerkrade: “De gemeente Kerkrade ondersteunt dit burgerinitiatief van harte”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen, Toerisme en Marketing) omdat het een mooi voorbeeld is van een vereniging die slimme verbindingen weet te leggen tussen haar eigen activiteiten en ontwikkelingen die in de stad gaande zijn.”

Vanaf 09.30 uur worden alle gasten ontvangen bij het Continium, waar de Beleefbus en vier volgbussen gereed staan om het hele gezelschap gedurende het dagprogramma te vervoeren. In elke bus zijn de bevlogen gidsen van de Beleefbus aanwezig om alle gasten op unieke manier te vertellen over de rijke geschiedenis en mooiste plekjes van onze stad. Het vertrekpunt van de Beleefbuskaravaan is het Continium. Hier worden de gasten verwelkomd en zal het eerste miniconcert plaatsvinden. Vervolgens gaat de Beleeftour op weg richting Gaia Zoo, waar niet alleen een mini-optreden gepland staat dat naadloos aansluit bij het thema “dieren”, maar waar ook een overheerlijke lunch op het programma staat. Vervolgens verplaatst de karavaan zich naar Rolduc waar het 3de mini-concert gegeven zal worden. Vanaf hier vertrekt de Beleeftour voor de laatste rit en zal om 17.30 de eindbestemming op het Museumplein bereikt hebben.

Uiteraard is er ook voldoende tijd om terplekke te genieten van al het moois dat de toeristische trekpleisters te bieden hebben: “Wij willen onze gasten een totaalervaring bieden met een unieke mix van muziek, toerisme en een stukje stadspromotie”, aldus Martin Kuckelkorn, voorzitter van het KFO.

Gasten die willen deelnemen aan deze bijzondere Beleeftour kunnen dagkaarten (€ 35,– per stuk inclusief bus, concerten, entrees, lunch en drankjes) kopen via www.kerkraadsfanfareorkest.nl of telefonisch via tel. 06-22232219.

Foto Beleef Kerkrade

Geef een reactie