De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert op woensdag 17 april 2019 om 14.00 uur in de Luciushof een lezing over BETER SLAPEN.

 

Hierbij nodigen wij u uit voor de themabijeenkomst ‘Beter slapen’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor senioren die slecht slapen, of die slaapmiddelen gebruiken en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in oplossingen voor slaapproblemen.

Voor leden is deze bijeenkomst gratis (ledenpasje s.v.p. meenemen). Niet‑leden zijn ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,00

De lezing duurt ongeveer twee uur. Er is een pauze waarin een gratis een kop koffie of thee wordt aangeboden door KBO Heerlen-Stad.

De themabijeenkomst gaat, als gezegd, over slaap en slaapproblemen en wat u daar zelf kunt doen. De bijeenkomst wordt verzorgd door een groepsvoorlichter vanuit één van de landelijke seniorenorganisaties.

‑ Voor de pauze krijgt u informatie over wat een normale slaap is en wanneer er sprake kan zijn van een slaapprobleem. Hierbij wordt ingegaan op vaak gehoorde misvattingen over slaap. Daarnaast krijgt u informatie over mogelijke oorzaken van slaapproblemen en tips over hoe u hiermee om kunt gaan. Ten slotte worden de nadelen van slaapmiddelen besproken en krijgt u tips over alternatieven hiervoor.

‑ Na de pauze maakt u kennis met enkele eenvoudige ontspanningsoefeningen. U gaat tijdens de bijeenkomst oefenen en leert hoe u de oefeningen thuis kunt toepassen.

Er is tijdens de bijeenkomst voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Truus Gehlen, bestuurslid (activiteiten) 045-5422946.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie