Prijswinnende podcastvoorstelling in het Parkstad Limburg Theater

Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID Talentontwikkeling in de podiumkunsten, Limburg presenteren op 23 april Sneak Peek III met Naomi Steiger en Timo Tembuyser in de hoofdrol. Naomi en Timo studeren in juni af aan de Toneelacademie van Maastricht. Dit is hun gezamenlijke afstudeervoorstelling. Voor ‘BLOK’ gingen zij een coproductie aan met de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent. Ze maakte er ook een podcast van en wonnen er de NTR Podcastprijs 2018 mee: Te zien in Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

 

 Heel trots, staat een flatgebouw in de Oude Haven van Gent. Op de Afrikalaan, net boven Dampoort station, rijst een breedgeschouderd dorp uit de grond, met 900 bewoners, in 224 appartementen.

Noami en Timo componeerden een requiem, samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat, en vormden de flat om tot koor.

De flat — als symbool voor de metropool, zo dicht op elkaar maar tegelijkertijd ook zo ver van elkaar vandaan. Het koor — als een ode aan samen, aan de harmonie, aan de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Een requiem — als een verzet tegen de samenloze samenleving.

Een podcast als collectieve luisterervaring in het theater. Zorg dat je erbij bent!

Sneak Peek

De Sneak Peek van VIA ZUID en Parkstad Limburg Theaters is een ontmoeting, een blind date met de nieuwste generatie theatermakers. Een avond waarin jonge getalenteerde makers uit verschillende disciplines en verbonden aan VIA ZUID zichzelf presenteren met nieuw en/of ‘onaf’ werk en na afloop in gesprek gaan met het publiek. Omdat ze nieuwsgierig zijn naar de reacties uit de zaal en om aan de hand daarvan hun werk verder te ontwikkelen.

Drie edities

Met de Sneak Peek van Timo en Naomi sluiten we het seizoen af. Bedankt voor de komst en hopelijk tot het volgende seizoen!  Aanvang 20.00 uur en de entree is slechts 5 euro. Meer informatie bij de kassa van Parkstad Limburg Theater Heerlen.

www.plt.nl en www.viazuid.com

Foto Viazuid

Geef een reactie