IMSTENRADERBOS EN PUTBERG

Op Paasmaandag 22 april verzorgt Marlous Fox voor IVN Kerkrade een lentewandeling rondom het Imstenraderbos. Het Imstenraderbos is een hellingbos. In dit eeuwenoude loofbos zijn dikke eiken en beuken te vinden. In de boomholtes leven Holenduiven en Boomklevers.

 

Midden in het bos ligt een steile helling ontstaan door het afgraven van zand en grind. We verlaten het bos en lopen via het door hoogstamboomgaarden omgeven gehucht Benzenrade in de richting van de Putberg. De Putberg heeft een kalkrijke ondergrond en hier vinden we veel voorjaarsbloemen, zoals Muskuskruid, Speenkruid, Maarts viooltje en Slanke sleutelbloem.

Rondom de Putberg liggen ook enkele oude kalkovens. Deze wandeling heeft een lengte van circa 12 km. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Continium, Hambosweg te Kerkrade. Wilt u meerijden, dan betaalt u € 2,50 in het carpoolen. Wilt u rechtstreeks rijden, neem dan contact met ons op via ivn.kerkrade@gmail.com.

 

Tekst en foto IVN Kerkrade

Geef een reactie