Joop Zoetemelk viert veertigjarig jubileum op het geel exclusief in acht Nederlandse theaters

           Zondag. 7 juni  Theater Heerlen,  Heerlen

          plt.nl

De kaartverkoop voor deze feestelijke avonden start vandaag om 10.00 uur. 

In het voorjaar 2020, veertig jaar na de overwinning op het geel door ‘onze’ Joop Zoetemelk, komen producenten Dave Andriese en Leo van Vliet met een feestelijke, exclusieve tournee rond Joops jubileum. Een kopgroep van artiesten (o.a. Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton) met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan de held in het geel. De Tour van ’80, een avond met Joop wordt een avond waarin de dramatiek van de Tour de France liederlijk zal weerklinken. Uiteraard is de hoofdrolspeler zelf ook van de partij! 

 

 De Tour van ’80

– een avond met Joop

Zomer 1980. Tour de France, eindpunt Parijs. De ogen van miljoenen wielerliefhebbers wereldwijd zijn gefocust op de tanige en onverzettelijke Nederlandse eindlaureaat: Joop Zoetemelk. De Franse politie telt honderdduizend feestende Nederlanders op de Champs-Élysées.

‘Jopie, onze Jopie’ wint de gele trui en zet de kroon op een gouden tijd van het Nederlandse wielrennen. Joop is de opvolger van Jan Janssen (1968) en zal nog vier decennia lang Neerlands laatste eerste blijven.

Joop wordt nog altijd gekoesterd, zijn populariteit is immens. Wie ‘geel’ zegt, zegt Joop – nadere aanduiding overbodig.

Hoogste tijd voor een eerbetoon aan Joop. In de lente van 2020 komen producenten Dave Andriese en Leo van Vliet met een exclusieve theatervoorstelling in acht etappes rond Joops 40-jarig jubileum.

Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren.

Namen en rugnummers? Wilfried de JongMart SmeetsEric CortonBert WagendorpJW Roy en Ocobar,  zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France liederlijk zal weerklinken.

De Tour van ’80 is in mei/ juni 2020 exclusief te zien in acht grote theaters in Nederland.

Première: zaterdag 30 mei 2020, nieuwe Luxor Theater – Rotterdam

www.detourvan80.nl  Foto Cor Vos

 

 

 

Geef een reactie