Ruim 1.200 deelnemers aan de start van de Enexis Huis Groene Loper Run

 

Op Paasmaandag 22 april staan er meer dan 1.200 deelnemers aan de start van de Enexis Huis Groene Loper Run. Deelnemers lopen de 5 kilometer, de 10 kilometer of de halve marathon. Daarnaast is er voor het eerst een wedstrijd voor de allerjongsten: de Maastricht Sport Kidsrun, waaraan kinderen tussen de 6 en de 12 jaar deelnemen.

 

Kanshebbers halve marathon
Topfavoriet op de halve marathon is Roel Wijmenga, die onlangs 5e Nederlander werd in de marathon van Rotterdam. Hij zal wel moeten afrekenen met onder andere Remko Rinia, die vorige maand de Heuvelland Marathon op zijn naam wist te schrijven. Bij de dames heeft de winnares op de 10 km van vorig jaar, Alix Thomson, haar pijlen dit jaar gericht op de halve marathon.
Bijzondere deelnemers aan de halve marathon zijn Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens van Team Super-maan, die vorig jaar samen IRONMAN Maastricht wisten te volbrengen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ataxie van Friedreich, een spierziekte.
Favorieten 10 en 5 km
Grootste kanshebbers op de 10 km zijn Maarten Zeegers en Didier Frambach, de nummers 1 en 2 van vorig jaar. Op de 5 kilometer zijn de ogen gericht op Rick Paffen, terwijl bij de dames Mechtild Dackus-Panhuysen haar titel op de 5 km wilt prolongeren. Maastrichtse toploper en ambassadeur van de Enexis Huis Groene Loper Run Ricardo Floris verwacht dat er ook dit jaar weer veel persoonlijke records zullen sneuvelen. “Veel rechte stukken, weinig bochten en het geringe aantal hoogtemeters vormen de perfecte combinatie voor een prettig en snel parcours”, zegt Floris.

Kleine bonus
De organisatie legt een kleine bonus klaar van € 100,- voor de winnaar als hij of zij het parcoursrecord verbetert. De parcoursrecords van de Enexis Huis Groene Loper Run op de 10 km liggen op 33,45 (m) en 42,17 (v) en op de 5 km op 15,31 (m) en 20,43 (v). De winnaar van de halve marathon ontvangt een bonus van € 250,- als hij onder de 71 minuten loopt.

De run voert haar deelnemers net als vorig jaar grotendeels over de Groene Loper, het gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht. Start en finish zijn op de President Rooseveltlaan ter hoogte van het Enexis Huis Limburg.

Start- en finishtijden
Halve marathon: Start 10:00 uur – verwachte finishtijd winnaar 11:10 uur
10 km: Start 11:45 uur – verwachte finishtijd winnaar 12:15 uur
5 km: Start 12:30 uur – verwachte finishtijd 12:45 uur
Maastricht Sport Kidsrun: Start 13:15 uur

Geef een reactie