Gezellige happening paaseieren zoeken bij Zuidplas-Sibelco Paashaas toonde zich bijzonder gul bij verstoppen kleurrijke eieren

 

Pasen 2019 kenmerkte zich op optimale wijze, mede natuurlijk ook door de stralende weersomstandigheden, in de goede zin van het woord. Zowel op 1e en 2e paasdag was dit voor iedereen reden te over om te genieten van de vele activiteiten die er her en der geboden werden.

 

Natuurlijk vormde o.m. op 1e paasdag de wielerwedstrijd Amstel Goldrace, te verrijden in ons Limburgse land, zeker wat toeschouwers betrof, de grootste trekpleister. Dat deze enige Nederlandse klassieker een geweldige koers is geweest mag overduidelijk blijken.Dat bovendien een weergaloze Nederlander, t.w. Mathieu van der Poel, in de slotfase de verdiende zege voor zich opeiste maakte Pasen 2019, samen met de voetbalontwikkelingen in ons land tot een ongekende belevingsfactor.

Maar ook andere paasactiviteiten, hoewel kleiner van omvang ten overstaan van de bovengenoemde sportieve elementen, mochten er zeker zijn. Met betrekking tot plezier en beleving voor hen die daarbij betrokken waren, zeker evenzo belangrijk. Een van deze paasactiviteiten vond op 2e paasdag plaats bij de Zuidplas van Sibelco. Daar vond, onder auspiciën van Sibelco, een gezellige happening plaats, middels het zoeken van gekleurde paaseieren. Heel veel paaseieren waren door een jeugdig en leuk uitziende paashaas in bijna het hele prachtige wandelgebied van de Zuidplas verstopt.

Reden te meer voor de kinderen, begeleid door ouders/verzorgers en familie, om op “speurtocht” te gaan om de verstopte paaseieren te vergaren. Dit gebeurde dan ook met volle overtuiging, zeker met in hun achterhoofd dat Sibelco, als bijzondere geste, aan had gegeven dat de gevonden paaseieren mee naar huis genomen mochten worden. Overigens was de jongste aanwezige, door de ouders meegenomen, 8 maanden en de oudste 79 jaar.

Het was dan ook een beleving om te zien hoe blij de kinderen waren als er weer een ei was gevonden en een kreet van vreugde geslaakt werd. Maar Sibelco had ook zorg gedragen dat de paashaas, behalve eieren, ook trakteerde op warme chocomel, koffie/thee en frisdrank. Bovendien was ook een boswachter aanwezig die, op verzoek, vertelde over de dieren, planten en bomen bij de Zuidplas. Voor de kinderen, maar ook voor de ouderen, zeker zeer interessant om te horen. Kortom, de meer als 200 jongere en oudere aanwezigen beleefde, tot tevredenheid van Sibelco, enkele uren van optimaal paasgenot.

 

Fotoreportage: ParkstadActueel/Callie Steijaert

Geef een reactie