Op 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers, slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, van conflictsituaties en vredesoperaties nadien. In Landgraaf vinden onderstaande herdenkingen plaats:

Schaesberg. Om 19.00 uur start de herdenking in de Sint-Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstraat in Schaesberg. Aansluitend zullen bij het bevrijdingsmonument naast de kerk de slachtoffers worden herdacht. De koninklijke fanfare Aloysiana luistert de herdenking op. Verder werken mee: schutterij Sint Hubertus, het St. Caeciliakoor, scoutingvereniging Pius XII, vertegenwoordigers van kerken, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en wethouders.

Nieuwenhagen. Om 19.15 uur verzamelen verschillende verenigingen en burgers zich bij het bevrijdingsmonument aan de Beuteweg in Nieuwenhagen. Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide zorgt voor een passende opluistering. Scoutingverenigingen Sint Tarcisius en Pioniers OM, vertegenwoordigers van kerken en andere maatschappelijke organisaties leggen bloemen. Een lid van het college van burgemeester en wethouders legt een krans bij het monument.

Ubach Over Worms / Rimburg. De Vrienden van de Sint Jozefkapel organiseren de herdenking bij de Sint Jozefkapel in het Rimburgerbos. De herdenking begint met een stille tocht om 19.20 uur vanaf het pleintje bij d’r Eck in Rimburg. Hieraan nemen diverse verenigingen deel, waaronder schutterij Sint Joseph, fanfare Victoria Rimburg en het Landgraafs mannenkoor. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door burgemeester Raymond Vlecken. Ook een vertegenwoordiging van de partnerstad Übach Palenberg legt een krans bij het monument.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie