Koningsdag Welten-Benzenrade
zaterdag 27 april 2019
Aanvang 11:30 uur Einde uiterlijk 21:00 uur

Na 65 edities van Koninginnedag vieren we sinds 2014 Koningsdag en dat doen we op 27 april. Ook dit jaar doen we dat in Welten – Benzenrade weer met een groot(s) feest in het Gemeenschapshuis Welten . Natuurlijk hopen we op een stralende zon, een strakblauwe hemel en zomerse temperaturen, dan is het immers nog meer feest. Dan klinkt de (live) muziek nóg beter, is die hamburger net iets malser en dat pilsje bovendien des te koeler, tenslotte verkoop je net nog gemakkelijker je spullen op de vrijmarkt.

Wanneer de weergoden toch roet in het eten gooien, dan verplaatsen we ons Koningsdagfeest naar het Gemeenschapshuis en ook daar hebben we de afgelopen jaren al een leuk en goed bezocht Koningsdagfeest gevierd.
Buiten of binnen, niemand zal zich met Koningsdag vervelen. Voor de kinderen is er, hoe kan het ook anders, een springkussen maar ook cupcakes versieren (en lekker opeten), of jezelf laten schminken, er zijn weer een aantal leuke spellen en je kunt ook dit jaar weer met koningin Maxima op de foto. Ook de editie 2019 begint met een optocht van versierde fietsen en de harmonie van TOG. Wanneer jij je fiets hebt versierd kun je zelfs een leuke prijs winnen.

Wie tenslotte van wat ‘oude’ spulletjes af wilt kan terecht op onze markt. Neem een deken mee, leg er je spullen op en verkopen maar!
Haast vanzelfsprekend is er veel muziek tijdens Koningsdag. Met DJ MenM’s hebben we maar liefst twee diskjockeys in huis, Merijn en Martijn zullen er ook dit jaar weer voor zorgen dat we op Koningsdag geen moment ‘muziekloos’ zijn. Maar er is ook live muziek. Na een pauze van 25 jaar staat gitaarband A trip to beautiful bij ons voor het eerst weer op het podium. Vaste ingrediënten in de muziek van Attb zijn tijdloze melodieën, inventieve gitaarpartijen en meerstemmige zang. Op een heel ander genre worden we getrakteerd door niemand minder dan André Hazes sr (Martin Stoffer) waarmee het live gedeelte van deze Koningsdag wordt afgesloten. .

Honger en dorst hoef je niet te krijgen want naast die versierde cupcakes zijn er altijd nog broodjes hamburger, worst of frikandel, zo van de barbecue. Al je dorst kun je tenslotte lessen aan onze buitenbar met voor (bijna) ieder wat wils.
• Al heel wat jaren staat de optocht van versierde fietsen op het programma. Samen met de harmonie van TOG van school naar het Gemeenschapshuis. Voor de eigenaars van de mooist versierde fietsen zijn er natuurlijk leuke prijzen te winnen. Wie dit jaar de deskundige jury vormen zie je op de dag zelf. Zorg ervoor dat je om 12:00 uur met jouw versierde fiets op/bij het schoolplein bent.
• Heb jij nog speelgoed, boeken, films of wat dan ook? Dan kun je daar misschien nog een aardige cent mee verdienen. Kinderen die graag spullen willen verkopen kunnen op Koningsdag terecht op hun eigen ‘markt.’ Je hoeft hiervoor geen grote marktkraam te huren. Neem gewoon een eigen deken mee om je spulletjes op uit te stallen en verkopen maar.

De organisatie van Koningsdag is bij Gemeenschapshuis Welten, Muziekvereniging T.O.G. en C.V. de Vlavrèters in goede handen. Immers, alle drie weten ze, ieder op hun eigen manier, wat feest vieren is. Koningsdag wordt bovendien ondersteund door Buurtgericht Werk Welten Benzenrade.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie