Sinds vanochtend is onze volledig verraste oud secretaris Tiny Habets Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij kreeg thuis van burgemeester Roemer van Heerlen de bijbehorende versierselen opgespeld. In zijn toespraak memoreerde de burgemeester de actieve rol die Tiny in haar leven heeft gehad voor de dorpsgemeenschap Welten en de verenigingen waar zij lid van is geweest. Bij haar intrede bij Weltania nam Tiny al vele jaren bestuurlijke ervaring mee vanuit het Kerkelijk Zangkoor St. Martinus. Daarnaast is Tiny al ‘sinds mensenheugenis’  betrokken bij de jurering van de carnavalsoptocht van CV De Vlavréters, de laatste jaren als coördinator van de jury. Tot slot memoreerde de heer Roemer ook haar betrokkenheid bij Global Exploration vanuit haar functie als docent aan het Bernardinuscollege. Jaren lang stak zij veel vrije tijd in de organisatie van en het meereizen met studenten met het doel om jongeren over de gehele wereld met elkaar in contact te brengen en van elkaar te laten leren.

Gedurende 20 seizoenen (van 1999 tot 2019) was Tiny secretaris en lid van het dagelijks bestuur. Bovenal echter was zij boegbeeld, representante, coördinator en regelnicht bij uitstek van de RKVV Weltania. Een (vrouwelijke) secretaris die de club op deze wijze representeert en  vanuit die positie ook nog een bindende factor is in een wijk, is elke vereniging van harte gegund. En dat zelfde geldt voor het lintje dat zij vandaag mocht ontvangen.

Tekst en Foto Rkvv Weltania

Geef een reactie