Geschiedenis geschreven!

Op zondag 28 april 2019 schrijft Sportclub’25 1 geschiedenis. Voor het eerst in de historie van Sportclub’25 bereikt het 1ste elftal de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse. Een 1-0 overwinning tegen vv Caesar was genoeg om de top 3 op de ranglijst definitief veilig te stellen. De top 3 betekend gezien de ranglijst en de resultaten van Sportclub’25 1 automatisch een periodetitel en daarmee samenhangend nacompetitie.

Hoe zit de vork in de steel? De eerste periodetitel van de competitie is behaald door aanstaande kampioen BSV Limburgia, deze zal doorschuiven na de hoogst geklasseerde op de ranglijst zonder periodetitel. De 2de periode kan hierdoor niet meer behaald worden door BSV. Sportclub’25 1 voert op dit moment de ranglijst hiervoor aan, met een wedstrijd meer dan De Ster 1. De Ster heeft minimaal een 3-0 overwinning nodig volgende week tegen vv Caesar om over Sportclub’25 1 heen te komen. Bij een minder resultaat zal Sportclub’25 1 de 2de periode winnen. Voor de 3de periode zijn er nog 3 wedstrijden te spelen, momenteel voert Sportclub’25 1 hier ook de ranglijst aan en doet dus nog volop mee om deze periode zelf te behalen. Wat uiteraard niet meer van toepassing is zodra de 2de periode al behaald wordt. Waarom levert een top 3 dan automatisch nacompetitie op? Sportclub’25 of De Ster zal de 2de periode binnenhalen, de periode van BSV Limburgia zal daarna dus automatisch doorschuiven naar Sportclub’25 of De Ster.

Sportclub’25 1 zal dus op zondag 2 juni gaan strijden in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Afhankelijk van het eindresultaat op de ranglijst zal dit een uit of thuiswedstrijd worden. Op dit moment heeft Sportclub’25 1 nog 3 punten uit 3 wedstrijden nodig om definitief 2de te eindigen, en daarmee samenhangend een thuiswedstrijd te verdienen.

De kroon is op het werk gezet, en historie is geschreven. De komende week is er geen wedstrijd waarna dit sprookjes seizoen vervolgd wordt met een uitwedstrijd tegen Heksenberg. Een ongekende prestatie waar we als vereniging natuurlijk ontzettend trots op mogen zijn!

Tekst Sportclub’25 en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 

Geef een reactie