28 april 2019:   Leonidas-W  – UOW ’02  0 – 4 (0-1)

5e  min.:0-1 Patrick Maenen

81e min.: 0-2 Shawn Peters

85e min.:0-3 Tom Dautzenberg

87e min.: 0-4 Tom Dautzenberg

Eindelijk liet het jonge UOW ’02 team weer eens zijn ware gezicht zien en knokte voor de broodnodige punten, dit resulteerde in een dik verdiende overwinning. Er zit nóg zovéél rek in deze jonge groep en dat bewijs leverden ze gisteren.

UOW ’02 startte voortvarend in deze wedstrijd tussen twee teams uit de  onderste regionen van de 3e klasse A. Uit de eerste goede aanval was het Daan Dela Haije  die de bal goed inschoot, maar zag de bal op de doellijn worden gekeerd door verdediger Yves Habets die zijn reeds gepasseerde keeper Mylan Rapati  te hulp schoot en de bal tot corner verwerkte.

De goed en strak genomen corner van Kay van Haaren werd door Patrick Maenen hard en tegendraads en daardoor onhoudbaar voor keeper Rapati ingekopt. 0-1

Een prima start voor UOW ’02  en Leonidas probeerde met veel lange ballen de UOW ’02 verdediging onder leiding van Sandro Aruvaino en het centrale duo Lars Peters en Joep Weijers onder druk te zetten. Maar de verdediging stond vandaag als een huis. Ook de vleugelverdedigers Daniël Karsten en Michel Briels  gaven geen krimp, hoewel Michel soms wat te gretig was  en onnodig balverlies had. Maar de spitsen van Leonidas hadden hun vizier vandaag zeker niet goed staan. Met de 0-1 stand gingen beide teams dan ook de rust in onder de zeer goed leidende scheidsrechter Nico Slavenburg.

Na de welverdiende rust wou Leonidas de gelijkmaker forceren, maar men speelde zonder overtuiging, slordig in de passes wat veelvuldig tot balverlies leidde.

Bij de zeldzame doorbraken was keeper Sandro Aruvaino zeer attent en vast beraden vandaag de “0” te houden.

De eerste kansen waren nog niet besteed aan Pim Theunissen en later zocht ook de steeds beter spelende Milan de Pree het doel op de verkeerde plek. De “nieuwe schoenen” deden nog niet altijd wat Milan zo graag wilde: scoren!

In de 81e minuut was het dan toch de juist ingevallen Shawn Peters , die nadat de bal al twee keer van de doellijn was gehaald, de bal in de touwen joeg: 0-2 Deze stand bracht dan ook wat meer rust in het veldspel van UOW ’02 , terwijl dit bij Leonidas juist averechts werkte.

In de resterende speeltijd  wist UOW ’02 de uitslag nog meer cachet te geven. De hard werkende en soms ongelukkig spelende Tom Dautzenberg  nam zowel de 0-3 als de 0-4 voor zijn rekening. Vooral in de 0-4 zat de frustratie voor enkele mislukte acties  en liet Tom het net achter keeper Mylan Rapati duidelijk bollen! Een zeer goed resultaat, wat de hoop voor de talrijke UOW ’02 supporters weer wat meer moed gaf voorde volgende moeilijke uitwedstrijd tegen het fysiek sterke Centrum Boys.

Het einde van de competitie nadert nu met rasse schreden en hopelijk is dit resultaat een goede stap in de richting voor het jonge UOW ’02 team.

Klasse werk mannen en nu nog een goed vervolg geven!