KSV Helios Simpelveld kampioen in Oberliga

Foto KSV Helios

 

 

 

De gewichtheffers van KSV Helios veroverden zaterdag in Simpelveld het kampioenschap in de Oberliga. Het Helios team leverde in het finaleduel van de Oberliga Nordrhein Westfalen haar beste seizoenprestatie.

Het was nodig om in de bloedspannende finale de sterke teams van in KG Wuppertal en Westerholt onder de duim te houden. Helios dat in 2017 ook al het kampioenschap in de Oberliga veroverde en aansluitend in 2018 weer uit de Regionalliga degradeerde ziet af van hernieuwde promotie naar de Regionalliga. Het niveauverschil tussen Regionallige en Oberliga is volgens Helios te groot. Wel is de vereniging ín’ voor promotie naar een nieuwe tussenklasse tussen Regionalliga en Oberliga mocht die er komen. De Duitse gewichthefbond neemt daarover in juni een beslissing.

hhoopt  van KSV Helios Simpelveld vandaag hun beste seizoenprestatie klopten in een bloedspannend finaleduel met als inzet het kampioenschap. KSV Helios ziet na het kampioenschap af van de promotie naar de Regionalliga, maar hoopt wél op promotie naar een nieuwe tussenklasse tussen Oberliga en Regionalliga. De Duitse gewichthefbond neemt daar in juni een beslissing over.

In de finale realiseerde Helios steunpilaar Erwin Rasing zijn beste seizoenprestatie met 88 kg op het onderdeel trekken en 112 kg bij het stoten. Ook Tristan de Lang, die eerder dit seizoen derde werd op het NK leverde een topprestatie. Hoewel de Heerlenaar vanwege een rugblessure de laatste twee weken niet had kunnen trainen benaderde hij met 90 kg op het onderdeel trekken en 120 kg bij het stoten zijn PR’s. Ook Veerle Van der Meulen (19) uit Mechelen leverde een ijzersterke prestatie. De atlete die pas sinds september 2017 met gewichtheffen bij Helios is gestart, verbeterde haar PR’s op beide onderdelen, naar 60 respectievelijk 82 kg.

Foto KSV Helios

Geef een reactie