Donderdag  2 & maandag 13 mei, 20.00 uur

Zondag 19 & 26 mei, 14.00 uur

Chili/Verenigde Staten, 2018, 102 minuten

Regie: Sebastián Lelio

Met: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera e.a.

Kijkwijzer:  12 seks, grof taalgebruik

 

 

DO. 2 MEI / 20:00 UUR

MA. 13 MEI / 20:00 UUR

ZO. 19 MEI / 14:00 UUR

ZO. 26 MEI / 14:00 UUR

 

Sinds Sebastián Lelio met zijn drama Una Mujer fantástica (2017) de Oscar voor beste niet-Engelstalige film in de wacht sleepte, is Lelio zeer gewild, ook in Hollywood. Gloria Bell is een Engelstalige remake van zijn Chileense film Gloria uit 2013.

Gloria is 58 en leeft al tien jaar gescheiden van haar ex Dustin (Brad Garrett). Enerzijds koestert ze haar vrijheid en onafhankelijkheid, anderzijds hunkert ze naar geborgenheid en liefde. Uit zelfbescherming lacht ze haar kwetsbaarheden weg. Want achter haar zorgvuldig opgebouwde façade van zelfredzaamheid, en soms ook afstandelijkheid, gaat een kwetsbare en wanhopige vrouw schuil die moeite heeft om haar leven en vooral haar relaties op de rit te krijgen. Ondanks haar eenzaamheid probeert ze het beste van haar leven te maken. Ze ziet er goed uit en gaat regelmatig naar dansfeesten voor vrijgezelle vijftigplussers. Tijdens een van die feestjes ontmoet ze de sympathieke Arnold (John Turturro), die een jaar bij zijn vrouw weg is en het serieus met Gloria ziet zitten. Neemt Gloria’s leven dan eindelijk die wending waar ze al jaren op hoopte?

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie