Denkend aan vrijheid’… twee lezingen over de vrijheid

 

 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Brunssum werd bevrijd. Maar wat betekent dat, leven in vrijheid? Op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni vinden twee gespreksavonden plaats in de bibliotheek van Brunssum, met als thema: Denkend aan vrijheid…

 

In 1941 formuleerde President Roosevelt zijn Vier Vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst. Maar hoe geven we anno 2019 invulling aan die vrijheden? Liggen die vrijheden vast of vindt er (constant) een verschuiving plaats in de beleving van deze waarden?

Dat gaan we onderzoeken! Onder het motto: ‘Denkend aan vrijheid’.

Twee gespreksavonden.In mei en juni vinden, als onderdeel van ’75 jaar bevrijding’, twee gespreksavonden plaats in de bibliotheek van Brunssum. Gesprekken met ervaringsdeskundigen. Met filosofen. Rechtsgeleerden. Journalisten. En ook met het publiek!

Gespreksleiders tijdens beide avonden zijn Vivian Lataster, presentator, en Govert Derix, filosoof. Gasten zijn onder meer Tamara van den Boogaert (COC), Annemarie Spruyt (Amnesty International), Jack Aldewereld (onderduikkind), Math Nilwik (cameraman in oorlogsgebieden), Johan van de Beek (journalist) en Jan van der Dussen (rechtsgeleerde).

 

Maarten van Rossem. Uit deze twee gespreksavonden groeit een gezamenlijk essay over ‘vrijheid in Brunssum, vrijheid in 2019’, geschreven door Govert Derix.

Daarmee zijn beide avonden een voorbereiding voor een zeer speciale themabijeenkomst met Maarten van Rossem! Deze vindt plaats tijdens het Bevrijdingsweekend zelf, op zaterdag 21 september in de Brikke Oave in Brunssum.

Meepraten over ‘Denkend aan vrijheid…’ doe je op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni 2019 in de Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum. De avonden duren van 19.30 tot 21.30 uur, met naborrel.

‘Denkend aan vrijheid…’. Waar denk jij aan? Daarover gaan we in Brunssum met elkaar in gesprek. Je bent van harte welkom.

Aanmelden. De toegang is gratis. Meld je wel even aan. Dat kan via deze link: https://shop.tickli.nl/tickets/gemeente-brunssum.

 

Geef een reactie