KVC Oranje gaf het toch al uitermate succesvolle seizoen 2018-2019 een prima vervolg met een zege op bezoek bij SV Geuldal. In Schin op Geul werd het 4-1 voor de oranje-witte brigade van trainer Paul van Putten. Een overwinning waar, iedereen was het er na afloop over eens, niets viel af te dingen.

Enkele kilometers verderop in Voerendaal, op Sportpark De Joffer, vierde RKHBS, rond de klok van kwart over vier, de winst van de tweede periodetitel, ondanks een 2-1 nederlaag tegen de plaatselijke voetbaltrots, de nummer twee op de ranglijst in 4B. Het feestje is op basis van de reglementen terecht, maar de echte periodewinnaar, tenminste als je naar de cijfers kijkt, is KVC Oranje dat ook al de eerste periodetitel voor zich heeft opgeëist. De voorsprong op RKHBS bedraagt in periode twee maar liefst vijf punten. Maar goed, ingevolge artikel 2.2.1., vierde lid onder a, van het Handboek Competitiezaken Amateurvoetbal ‘neemt RKHBS de titel van de tweede periode over van KVC Oranje’, omdat die laatste ploeg dus ook al periode één heeft gewonnen. Kleine kanttekening wellicht, maar RKHBS mag natuurlijk wel de nacompetitie in, waarbij nog zij aangetekend dat het tot nog toe de enige ploeg is die KVC Oranje over de knie heeft weten te leggen, en dat met duidelijke cijfers. Op Sportpark Imstenrade werd het maar liefst 4-1 voor de mannen van trainer Mike Bisschops.

In Schin op Geul kwam KVC Oranje al snel op voorsprong. Een koninklijke voorzet vanaf rechts van de voet van Tom Konings  bereikte Chris Frauenrath. Die joeg de bal met zijn hoofd hard tegen de touwen: 0-1. Het was alweer de dertiende treffer van Frauenrath, die zich daarmee tot clubtopscorer kroonde. Even later hing de gelijkmaker in de lucht. Aanvoerder Kevin Bartels van de thuisclub gaf vanaf rechts voor en Kay Hameleers had de 1-1- voor het inkoppen. Zijn inzet ging echter over de lat van gastendoelman Lars van der Weide. In plaats van 1-1 werd het 0-2. Een subtiel hakje van Ritchie Vienerius bereikte Ruud Vanhauten en die leverde een dieptepass op maat af richting Joey Niesters. Die laatste bleek koelbloedig en schoof beheerst binnen.

Na de hervatting veranderde weinig aan het spelbeeld. Net als vóór de thee was KVC Oranje de betere ploeg. Wel mag worden vermeld dat SV Geuldal bleef strijden, waar mogelijk met verzorgd voetbal, voor een beter resultaat. Het was Niels Lanckohr die namens KVC Oranje, na een briljante dieptepass van Martijn Sangen de 0-3 liet aantekenen. Ritchie Vienerius schoot beheerst de 0-4 binnen, na prima voorbereidend werk van Chris Frauenrath. In de slotfase kreeg thuisclub SV Geuldal loon naar werken, toen Kylian Maessen de eindstand op 1-4 bepaalde.

Komende zondag ontvangt SV Geuldal, dat nog niet helemaal veilig is, opnieuw een team uit Kerkrade, in dit geval FC Kerkrade-West. KVC Oranje speelt eveneens thuis, tegen de nummer twee op de ranglijst Voerendaal. Een topper dus in het verschiet.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie