Schaesberg toont karakter tegen Veritas en behaald een verdienstelijk gelijkspel, 1-1

 

Schaesberg zit al een tijd lang in de spreekwoordelijke hoek, waar de klappen vallen. Blessures en een aantal onnodige nederlagen hebben ervoor gezorgd dat het spelen van nacompetitie het hoogst haalbare is geworden. Om de nacompetitie te behalen zijn nog een aantal punten nodig. Een goed resultaat vandaag moet  vertrouwen geven, uiteindelijk werd het een gelijkspel. Twee keer teruggekomen uit achterstand, was tekenend voor de weerbaarheid die de ploeg gisteren toonde.

Schaesberg begon sterk aan de wedstrijd met een basisplaats voor de 17 jarige Youri Baur, die verder een keurig debuut kende. Schaesberg liet gelijk zien dat er vandaag gestreden moest worden voor een goed resultaat. De meeste duels en 2e ballen werden vandaag gewonnen. Een aantal goede aanvallen werden niet beloond door een doelpunt en bij de 1ste aanval van Veritas valt in de 13e minuut de 1-0. Tot dan toe was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Schaesberg. Kort hierna kon Veritas de score verdubbelen, maar het was Kaïn Bours die op zijn hoede was.

Schaesberg herpakt zich gelukkig vrij snel en voetbalt meer dan aardig mee. Schoten van Kay de Boer (redding keeper) en Jordi Baur (naast) leveren nog niets op. Even later is het een indraaiende vrije van Kay, die door aanvoerder Erik Erps wordt binnengekopt, 1-1.  Een verdiende gelijkmaker en Schaesberg wilde meer voor rust, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

De tweede helft begint gelijk opgaand, zonder grote kansen voor beide teams. Als Veritas te gemakkelijk de 2-1 mag maken, laat Schaesberg vervolgens karakter zien. In tegenstelling tot de laatste 2 wedstrijden, geeft de ploeg niet op en gaat het op zoek naar de gelijkmaker. Het was mooi om te zien dat de ploeg bleef strijden voor elkaar en een goed resultaat. Dit werd uiteindelijk ook beloond, Ronald Geuskens straft een fout in de opbouw bij Veritas, subliem af, 2-2. Schaesberg dringt nog wel verder aan, maar het blijft bij 2-2.

Eindelijk weer eens een dik verdient puntje, waardoor het gat naar de Valk nu 4 punten is geworden met nog 3 wedstrijden te spelen. Een opsteker voor de ploeg wat ertoe moet leiden dat we op een goede manier de nacompetitie kunnen bereiken.

Tekst V.V. Schaesberg en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie