Wederom sportieve en spannende jeugdwielerronde in Heksenberg                        

Ook wordt er voor de jeugd een dikke bandenrace gehouden

 Komende zondag 12 mei a.s. zal de wijk Heksenberg (gemeente Heerlen) geheel in de ban zijn van wederom een sportieve en spannende jeugdwielerronde, welke gratis bij te wonen is. Dit onder auspiciën van Stichting Pijl van Heerlerheide. Omdat de aanvang is vastgelegd op het tijdstip van 11.30 uur v.m. moet iedereen er rekening mee houden dat het parcours, i.v.m. de veiligheid etc, om 10.30 uur in zijn geheel wordt afgesloten.

 

De start, van het 1,4 km lang zijnde parcours is gelegen in de Mgr. Hanssenstraat (voorkant Winkelcentrum). Vervolgens zal er gereden worden via de Hei Grindelweg-Bruinkoolweg-Titus Brandsmastraat-Petrus Donderstraat-Roebroekweg-Hertstraat-St Hubertusplein-Reestraat en oversteken Roebroekweg naar finish in de Mgr. Hanssenstraat. Er zal gereden worden in de categorieën van 1 t/m 7 jaar.

 

Jury voor de jeugdronde zijn bekend t.w.: voorzitter Guusje Vrehen, aankomstrechter Ruud Ortmans, comm./computerverwerking Wiel Senden, microfonist Jo van Deurse en videofinish Jac de la Haye. Tevens zal er iemand voor zijn opleiding tot jurylid aanwezig zijn en wel Andre Gisa die de begeleiding geniet van Jean Houben.

Alle kinderen uit Stadsdeel Heerlerheide kunnen bovendien ook deelnemen aan de te houden leuke en spannende dikke banden race. Inschrijven kan via max.pool9@gmail.com. Genoemde dikke bandenrace is overigens onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2011-2012, Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2009-2010, Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2007-2008.

Start dikke banden race is gelegen in de Mgr. Hanssenstraat en vervolgens Hei Grindelweg- Pastoor Honeestraat-Roebroekweg en Mgr. Hanssenstraat waar de finish is gelegen. Het af te leggen dikke banden race parcours is 550 meter lang.

De jeugdige ronde miss.

Deze jonge dame komt uit Spakenburg. Nu is uiteraard de terechte vraagstelling of dit zomaar kan. Ja, in dit geval geen enkel probleem, zo vernemen we. Max Pool van Stichting Pijl van Heerlerheide laat ons weten dat het om een bijzondere reden gaat. In Spakenburg was bekend dat, voor deze jeugdwielerronde, gezocht  naar een jeugdige ronde miss. Dus heeft de vader van Demi Brouwers (zij is immers de rondemiss 2019) aan de organisatie gevraagd of zij het mocht worden. Er was immers ook een alleszeggende reden en wel het gegeven dat haar zusje ook mee doet aan deze jeugdwielerronde in Heksenberg. Maar tevens heeft mede ook de doorslag gegeven dat de 10 jarige Demi een zwaar ziek meisje is die de ziekte van Perthes heeft. Ze loopt met krukken en haar situatie zal pas over 5 jaar beter zijn. Maar ondanks deze handicap verheugt Demi zich enorm op haar rol als ronde miss.

Een wetenswaardigheid is ook aan te geven dat 2 kinderen van de bekende wielrenner Rob Ruijgh meedoen in Heksenberg en daarmede in de voetsporen van hun vader treden. Als het een beetje meezit, zal Rob Ruijgh zijn kinderen zelf komen aanmoedigen en toejuichen. Leuk voor de organisatie toch.

Gedurende de dag zal ook een BBQ niet ontbreken en zal Kunstwielrijders Vereniging De Heidebloem Heerlerheide zorg dragen voor een spetterende demonstratie van de kunstjes die zij op hun (speciale)-fietsen laten zien. Kleine kinderen kunnen voor zich te amuseren terecht bij het gemeenschapshuis Hei Grindelweg waar een springkussen opgesteld staat. De jeugdige wielerdag zal rond 18.00 uur besloten worden.

 

Geef een reactie