Zaterdagmiddag: stadsreus Lucius verruilt geboortehuis Eikenderveld voor nieuw thuis in Thermenmuseum Heerlen

 

 

Morgenmiddag is het zover. Dan verhuist stadsreus Lucius van zijn geboortehuis te Eikenderveld naar een nieuw thuis in het Thermenmuseum. Samen met enkele andere stadsreuzen en diverse vrienden trekt hij vanuit zijn geboortewijk Eikenderveld naar het Pancratiusplein waarna allen nog enige tijd in volle glorie te bewonderen zullen zijn.

 

Stadsreus Lucius ontsprong eind jaren ‘90 uit de kundige handen van kunstenaar Hubert Bour. Diens weduwe Rietje ijverde na zijn overlijden (begin 2017) naar een blijvend goed onderkomen voor reus Lucius en vond deze bij het Thermenmuseum. Vandaar zal morgen (zaterdagmiddag 11 mei) een feestelijke stoet vanuit het Eikenderveld richting Pancratiusplein trekken.

 

Diverse reuzen, van Maastricht tot het Belgische Gent en uit het Brabantse Boxtel, vergezellen Lucius terwijl enkele Sambabands ervoor zullen zorgen dat niemand het feestelijke geheel zal ontgaan. Ook Garderezjiment d’r Kueb van Heele is van de partij terwijl het Eikenderveld diens ‘grootste zoon’ zeker niet ongemerkt zal laten vertrekken en daarvoor, naar verluidt, behoorlijk uitpakt.

 

De vrij toegankelijke stoet en feestelijkheden zijn te bewonderer vanaf de start aan de Parallelweg (pal naast Kinderstad Heerlen) prominent via/door het Eikenderveld over de Laanderstraat richting Schinkelstraat via de van der Maessenstraat en Saroleastraat naar het Pancratiusplein.

De stoet zal rond 14 uur starten om rond 16 uur op het Pancratiusplein te arriveren alwaar allen nog nagoeg een uur te bewonderen zullen zijn.

Dat stadsreus Lucius juist deze week verhuist is overigens niet toevallig. De regio viert immers de week van de Romeinen en… Lucius wilde verhuist zijn voordat hij begin juni meeloopt in de grote Reuzenstoet van Maastricht.

Een groep enthousiaste begeleiders rondom de Stadsreus blazen hem nieuw leven in en zetten daarmee een van de weinige Limburgse stadsreuzen weer prominent op de kaart.

 

Foto´s Thermenmuseum

Geef een reactie