Fontein bij zorgcentrum Klein Gulpen

Gulpen-Wittem, 9 mei 2019 – Binnenkort wordt in de vijver voor zorgcentrum Klein Gulpen een fontein geplaatst. Dit gebeurt op initiatief van stichting Vrienden van Klein Gulpen, in samenwerking met zanger Frans Croonenberg en de gemeente Gulpen-Wittem. De gemeente omarmt het initiatief van de stichting, die ook kijkt naar de mogelijkheden om het omringende terrein op te knappen. De gemeente levert een financiële bijdrage aan de plannen.

 

“De opknapbeurt moet een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving van onder meer de inwoners die verblijven in het zorgcentrum. Maar het is en blijft een openbaar gebied. Iedereen kan er straks van komen genieten”, vertelt wethouder Jos Last.

Het idee is ontstaan toen de heer Frans Croonenberg in 2016 de opbrengst van zijn jubileumconcert beschikbaar heeft gesteld om in samenwerking met de gemeente iets terug te doen voor de gemeenschap. Stichting Vrienden van Klein Gulpen ondersteunt, samen met een aantal vrijwilligers van het zorgcentrum, deze gedachte en zet zich in voor het verfraaien van het terrein. Zij werken tevens mee om de realisatie van een fontein mogelijk te maken. Het beheer van het waterpeil en het onderhoud van de vijver blijft in handen liggen van de gemeente.

Feestelijke opening . De fontein zal op een feestelijke wijze in gebruik worden genomen tijdens het komende zomerfeest van zorgcentrum Klein Gulpen op zondag 14 juli om 16.00 uur.

Foto Gemeente Gulpen-Wittem

Geef een reactie