Kampioen KVC Oranje ontvangt Voerendaal

 

In de vierde klasse B van het amateurvoetbal wordt weer eens een echte topper gespeeld. Op Sportpark Bleijerheide in Kerkrade staan kampioen KVC Oranje en nummer twee op de ranglijst, Voerendaal tegenover elkaar. Beter kun je het eigenlijk niet hebben.

Daar komt nog bij dat je bij dit affiche van doen hebt met de twee meest productieve ploegen in 4B. Kampioen KVC Oranje trof tot heden 63 keer doel, Voerendaal, dat wel één duel meer gespeeld heeft, maar liefst 75 keer. Het kan dus welhaast niet anders of het net gaat komende zondag een aantal malen bollen.

Wie de uitslagen van Voerendaal bestudeert, zal al snel iets opvallends constateren. Hoge zeges worden afgewisseld met verliespartijen tegen ploegen die je, als je naar de ranglijst kijkt, als laagvliegers mag kwalificeren. Die laatste pikken we er hier uit. Bij Zwart Wit’19 werd met 3-2 verloren, bij FC Kekrade-West met 2-1 en bij Kakertse Boys met maar liefst 4-0. Dat zijn voor een ploeg die tweede op de ranglijst staat niets anders dan regelrechte miskleunen. Thuis werd tot op heden slechts één keer verloren. Tegen KVC Oranje werd het 1-3. Ook dat zou je als miskleun kunnen bestempelen, maar dat ligt er weer aan vanuit welke hoek je ernaar kijkt. Bij KVC Oranje ziet men het in ieder geval als een prachtige prestatie van de eigen mannen. Sterker nog, het wordt wel eens betiteld als de beste wedstrijd van het team in dit toch al zo succesvolle seizoen.

Voerendaal gaat deelnemen aan de nacompetitie, hetzij via de derde periode hetzij op basis van de stand op de algehele ranglijst. De ploeg van trainer Ramon Meessen zal alles in het werk willen stellen KVC Oranje pootje te lichten. Vorig jaar werd men tweede met grote achterstand op de destijds superieure kampioen Wijnandia, nu is KVC Oranje de ‘boosdoener’, de kampioen met een straatlengte voorsprong. En, zoals gezegd, de ploeg die Voerendaal in eigen huis als enige een nederlaag toe wist te brengen. Bovendien streeft men er bij Voerendaal naar om op het einde van de reguliere competitie als hoogst geklasseerde periodekampioen te eindigen. Dat levert namelijk in de kwart- en halve finale van de nacompetitie een thuisduel op. Alleen de finale zou dan elders, op neutraal terrein, moeten worden gespeeld.

KVC Oranje heeft in de eerste en tweede periode al de meeste punten behaald. In de derde periode staat men ook (mee) bovenaan. Hoewel het geen extra prijs meer oplevert, wil de ploeg van trainer Paul van Putten ook dat laatste kunstje ‘voor elkaar boksen’. Ooit presenteerde ABBA de wereldhit “The winner takes it all”.  KVC Oranje zal dat mogelijk gaan doen. Wie weet?

In ieder geval mag tussen deze twee ploegen een aantrekkelijke pot voetbal worden verwacht, komende zondag (14.30) op Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade.

Het tweede elftal van KVC Oranje, getraind door Cyril Kil, bereikte afgelopen zondag de koppositie in de derde reserveklasse C en zal die positie, met nog drie wedstrijden te gaan, graag willen behouden. Als eerste horde dient zich BSV Limburgia aan. Die ploeg heeft drie verliespunten meer, maar wel een beter doelsaldo. Dit topduel, eveneens op Sportpark Bleijerheide, begint om 11.30. KVC Oranje, BSV Limburgia en Voerendaal heten u graag welkom, komende zondag.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie