60e min.: Tom Dautzenberg 4-0

64e min.: Shawn Peters 5-0

87e min.: Tom Dautzenberg 6-0

89e min.: Philip Gaber   6-1

UOW ’02 boekte een zeer goede en ruime, maar wel verdiende overwinning tegen een matig RKVVM. Vooral het scoren van de jonkies: Tom 3x, Kay en Daan 1x was goed voor UOW ’02 en ook voor het zelfvertrouwen van de spelers zelf.

Na de goede solo van de pupil van de week Daan van den Heuvel die de keeper van RKVVM Mika van Loo in de linker beneden hoek passeerde. Dit was al een goed voor teken!

Zowel UOW ’02 als RKVVM starten beide aanvallend na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Frank Halmans die de wedstrijd zeer goed leidde en bovendien ook steeds zelf kort bij het spel was en beide partijen ruimte gaf om te voetballen. Prima leiding!

Al in de 7e minuut was de strakke voorzet van Kay van Haaren goed besteed aan de instormende Tom Dautzenberg, die dit presentje goed en onhoudbaar voor keeper van Loo  benutte. 1-0 Daarna waren beide teams aanvallend ingesteld en creëerden ook enkele goede kansen, maar zowel Sandro Aruvaino bij UOW ’02 als Mika van Loo  bij RKVVM gaven niets weg.

In de 35e minuut lag een lange rush van Michel Briels aan de basis van de 2-0. Daan Dela Haije, scoorde dan ook na een korte aarzeling goed en strak in de lange hoek met zijn linkerbeen. 2-0. Nauwelijks 2 minuten later werd de goede pass van Daan Dela Haije op de instormende Kay van Haaren prima afgewerkt door Kay van Haaren 3-0.

Met deze stand gingen beide teams ook de rust in. Na de rust duurde het even, voordat de wedstrijd weer echt los ging. De uitstekende dieptepass in de 60e minuut van Milan de Pree  was een kolfje naar de hand voor Tom Dautzenberg; op volle snelheid nam hij de bal goed aan, even de bal over de uitlopende keeper van Loo tikken en toen de stuiterende bal koppend afwerken. 4-0  Tom op zijn best!! Met een beauty van een doelpunt!

In de 64e minuut was de juist ingevallen Shawn Peters doeltreffend met een afgemeten kopbal na een goede indraaiende voorzet van Michel Briels. 5-0 RKVVM gaf niet op en wilde toch scoren. Sandro Aruvaino was weer een te grote sta  in de weg en gaf niets weg.

In de 87e minuut wist weer Tom Dautzenberg met een strak schot van zeker 20 meter de door Kay van Haaren goed afgelegde bal in de touwen te jagen. 6-0 Een klein smetje op de ruime overwinning was, dat in de 89e minuut Philip Gaber van RKVVM wat veel vrijheid kreeg en toch nog de eretreffer voor RKVVM wist te scoren. 6-1 Even later kon scheidsrechter Frank Halmans deze sportieve wedstrijd beëindigen.

Uiteraard een prima resultaat en zal UOW ’02 ook in de komende wedstrijden, eerst de uit wedstrijd naar kampioen Sporting Heerlen en  daarna nog de afsluitende thuiswedstrijd tegen het sterke RVU ook voldoende vertrouwen geven om ook uit de twee laatste wedstrijden de nog benodigde punten te scoren.

Mannen, veel succes en laat ook de komende weken zien, dat deze zege in ieder  geval vertrouwen geeft  en een opsteker is naar een goede positie op de ranglijst.