Kampioen KVC Oranje won de ontmoeting tegen Voerendaal, nummer twee op de ranglijst in 4B, met kleinst mogelijke verschil: 1-0. Het duel, gespeeld voor zo’n 75 toeschouwers, was verre van spectaculair, maar kreeg in KVC Oranje wél de verdiende winnaar.

Het mochten dan wel de koploper en de nummer twee op de ranglijst zijn die de degens met elkaar kruisten, echt spanning stond er niet meer op de ontmoeting. Zoveel was vooraf al duidelijk. KVC Oranje is al kampioen en kon dus vrijuit voetballen. Voerendaal is verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Dat betekent dan ook vaak dat met aangetrokken remmen wordt gespeeld. “Geen kaarten pakken en blessurevrij blijven”, is dan het parool, dit alles met het oog op het toetje dat in juni plaatsvindt.

Stond er dan helemaal niets op het spel in deze ‘papieren’ topper? Nou ja, KVC Oranje, is dus kampioen, heeft de eerste en tweede periode gewonnen en staat in de derde weer fier op kop. Het team is er veel aan gelegen om ook in die laatste periode als eerste te eindigen. Voerendaal neemt, zoals gezegd, deel aan de nacompetitie. Van beland voor de ploeg van trainer Ramón Meesen is enkel nog dat men in de eindrangschikking van 4B als tweede eindigt, direct achter KVC Oranje. Dan namelijk mag men in de eerste en tweede ronde van de nacompetitie thuis aantreden. Daarna pas moet men (eventueel) naar elders, voor de finale op neutraal terrein.

Die tweede plek in eindrangschikking kan Voerendaal, dat was al bij aanvang van het treffen met KVC Oranje duidelijk, alleen nog in theorie ontgaan. Al deze gegevens samen zorgden er voor dat het duel tussen oranje-wit en rood-wit uitmondde in vrij matte vertoning. Thuisclub KVC Oranje kwam in de openingsfase op voorsprong. Ruud Vanhauten stuurde Niels Lanckohr de diepte in die liet gastenkeeper Sander Smeets geen schijn van kans: 1-0.

In het verdere verloop van de eerste helft was KVC Oranje nog een paar keer gevaarlijk, maar in de afronding ontbrak de precisie. Voerendaal kwam aan de andere kant niet verder dan een paar afstandsschoten, die doelman Lars van der Weide van de thuisclub niet konden verontrusten.

 

Kort na de hervatting kregen beide teams een mogelijkheid. Niels Lanckohr schoot uit kansrijke positie naast en aan de andere kant had Voerendaal geen geluk in de afwerking. Daarmee was het kruit van de bezoekers verschoten. KVC Oranje had de wedstrijd volledig onder controle en kreeg naarmate de tijd vorderde nog wat kansen, maar ook die ploeg wist niet de tegenstander niet meer echt pijn te doen. Klokslag kwart over vier hield scheidsrechter Theo Ickenroth het voor gezien. Niemand die zich beklaagde.

Komende zondag gaat KVC Oranje op bezoek bij SV Brunssum. Voerendaal heeft vrijaf, omdat de geplande ontmoeting bij Kakertse Boys al op Paaszaterdag is afgewerkt.

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie