Schaesberg levert puike prestatie en wint met 2-3 bij Geldrop

 

De selectie van Schaesberg is behoorlijk uitgedund door blessures en afhakers, dit biedt echter ook weer kansen voor jong talent. Schaesberg start met twee 17 jarige in de basis en het behaalde punt vorige week tegen Veritas, moet weer wat vertrouwen geven zou je zeggen.

De start van de wedstrijd is zachtjes gezegd echter niet best te noemen, Geldrop heeft het initiatief en er wordt door ons te slap verdedigd. Geldrop komt terecht op 1-0 en krijg daarna nog een paar kansen om de voorsprong uit te bouwen. Kaïn Bours kan dit voorkomen en Schaesberg begint halverwege de 1e helft in de wedstrijd te groeien. Het krijgt zelfs 3 enorm grote kansen om de gelijkmaker te maken. De jonge Noah Nhogodizi, Ronald Geuskens en aanvoerder Erik Erps, weten echter in kansrijke positie niet te scoren. Hierdoor gaan we met een 1-0 ruststand het kleedlokaal in.

In de tweede helft valt in 46e minuut de 2-0 voor Geldrop uit een onterecht gegeven hoekschop. Maar in plaats van opgeven en een mogelijke nederlaag accepteren, geeft de ploeg niet op en dit zorgt voor de aansluitingstreffer door Erik Erps, 2-1. Hij kopt de goedgenomen vrije trap van Kay de Boer binnen. Schaesberg gaat dan door en het is Kay de Boer die op schitterende wijze de 2-2 snoeihard tegen de touwen jaagt en daarmee de keeper van Geldrop volstrekt kansloos laat. De vreugde is groot en het geloof in een stunt wordt steeds groter.

Als met nog 13 minuten te spelen Ronald Geuskens 2-3 maakt met zijn rechter, lijkt het feest compleet. Schaesberg heeft een 2-0 achterstand omgebogen in een uitwedstrijd naar een 2-3 voorsprong.

Een aantal spelers loopt vervolgens wel al op zijn tandvlees en Schaesberg heeft al 2 keer noodgedwongen gewisseld, Jordi Baur (al na 20 minuten) en Scot Adriolo (in de rust) beide met hamstringklachten. Mede door de personele problemen, stuurt trainer Rob Pierik zijn assistent Tim Zuidersma de dug-out uit om aan zijn warming-up te gaan beginnen.

Schaesberg knokt en vecht voor wat het waard is om deze voorsprong te verdedigen. In de counter komen we er nog een aantal keer gevaarlijk uit, Noah is voorin een ware plaaggeest en Kay de Boer ramt de bal nog een keer keihard op de lat. Het blijft spannend en de moegestreden Noah moet met kramp naar de kant gehaald worden. De 39 jarige Zuidersma die zijn actieve carrière een aantal jaar geleden bij Schaesberg had afgesloten, komt voor de laatste 5 minuten in de ploeg.

De scheidsrechter laat vervolgens nog 6 minuten naspelen en dus blijft het spannend.

Schaesberg houdt echter stand en pakt 3 uiterst belangrijke punten in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De opluchting en blijdschap is enorm groot, eindelijk weer lachende gezichten na de wedstrijd. Na een leuke busrit wordt deze mooie overwinning nog verder gevierd in Landgraaf bij het stamcafé van Schaesberg `t Brandwapen`.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wittenhorst, kunnen we dan deze flow vasthouden en definitief een ticket bemachtigen voor de nacompetitie? Waarin we er alles aan zullen doen om het klassenbehoud in de 1ste klasse veilig te stellen.

tekst V.V. Schaesberg en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie