In deze permacultuur-samentuin vind je een vijver, een hele grote kruidenspiraal, twee normale kruidenspiralen, twee verhoogde bedden, een groenten-mandala, een levende pergola, een wiglo, fruitbomen en –struiken, gewone-kruiden en geneeskrachtige-kruiden, gewone- vergeten- en wilde (vaste)groenten, een insectenhotel, een levende pergola, en nog veel meer.
Op het terras met rocketstove kan er heerlijk vertoeft worden. Voor regenbuien is er een schuilplek voorzien.
Deze samentuin ligt midden in een woonwijk en is gemaakt op een voormalig braakliggend terrein waar eerst 6 huizen hebben gestaan. De tuin is aangelegd volgens de permacultuur-principes: https://permacultuurnetwerk.eu/12-ontwerpprincipes/

De tuin is open op zondag van 12.00u tot 16.00u
Rondleiding om Rondleiding 12.00u en 15.30u over de permacultuur aspecten van de tuin. over eetbare en geneeskrachtige planten.
Toegang gratis, tegen een vergoeding is er koffie/thee en lekkers verkrijgbaar.

Foto Open Dag Dobbeltuin Heerlen

 

Geef een reactie