Dag van de Architectuur 16 juni: excursie naarco-housing projecten in Brussel

Fotobijschrift: Als onderdeel van de excursie wordt ook co-housing project Brutopia bezocht. Hier wonen 29 gezinnen in een passief appartementencomplex met gemeenschappelijke tuin, dakterras en wassalon. Het project won The Blue House prijs voor duurzaam en betaalbaar bouwen in 2013.

 

Culturele instelling SCHUNCK organiseert op de Dag van de Architectuur (16 juni) een excursie per touringcar naar toonaangevende co-housing projecten in Brussel.

Nieuwe woonvormen ontstaan uit oude behoeftes: co-housing ofwel collectieve woonvormen winnen aan populariteit. De architectuurexcursie van SCHUNCK gaat per touringcar langs drie collectieve woonprojecten in de omgeving van Brussel. De excursie loopt vooruit op het project LAT (Living Apart Together), een expositie over collectieve woonprojecten die vanaf 7 september 2019 in SCHUNCK Glaspaleis te zien zal zijn.

Tijdens de busreis zal architecte Laura Piovan van architectenbureau ARCHARIS in Maastricht een introductie geven op het thema co-housing / collectieve woonvormen. Per locatie worden rondleidingen gegeven en is er tijd om met architecten en/of bewoners van gedachten te wisselen.

Meer informatie en aanmelden (de busreis kost 25 euro per persoon):

https://schunck.nl/agenda/dag-van-de-architectuur-2019/

Over de Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur is voor iedereen met interesse in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling.

 

Foto Schunck

Geef een reactie